Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Атанасов зове ГЕРБ да се върнат на масата на преговорите без червени линии (ВИДЕО)

Видео: Safenews.bg.

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов призова парламентарната група на ГЕРБ-СДС да се върне на масата на преговорите за предстоящата ротация без червени линии.

Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом, Атанасов обясни, че меморандумът представлява покана за преговори към коалиционните партньори на ПП-ДБ ГЕРБ-СДС. Преди ротацията е важно да седнем на масата на преговорите без червени линии и да си изясним политиките през следващите 9 месеца или както е казано в меморандума през всички 9 месеца до изтичане на мандата на управление, каза Атанасов.

Смятам, че трябва да седнем спокойно, заедно, внимателно като отговорни държавници, загрижени за интересите на България и да подготвим и подпишем едно коалиционно споразумение„, призова Атанасов формацията на Бойко Борисов.

Вчера меморандумът бе изпратен на Мария Габриел, защото на практика връзката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е между Денков и Габриел, обясни Атанасов.

На въпрос дали в крайна сметка, ако ГЕРБ не са съгласни с меморандума, ще има избори 2в1 през лятото, Атанасов е на мнение, че към днешна дата българското общество не желае нови предсрочни парламентарни избори. Ако не можем да постигнем споразумение обаче, единственият изход е избори 2в1, подчерта той.

Той уточни още, че няма сделка за регулаторите, а има предложение за преговори за ротацията с един вид политическа оферта. Трябва в една спокойна среда да седнем и двете страни, и да започнем преговори затова как ще се упражнява властта след ротацията, коментира Атанасов.

Нямало червени линии и всичко можело да бъде договорено, сигурен е той.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

Първа реакция от Киев: Благодарим съюзници, заедно ще победим

Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на...

Прокуратурата в Украйна разследва участието на военни в стрелба по полицаи във Виницка област

Винитската специализирана прокуратура в областта на отбраната на Южния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Три варианта след изборите чертае Димитър Ганев

Ако на сцената няма нов политически субект, който да...

Русия защитава петролните си съоръжения с мрежи против дронове

Предвижда се и инсталиране на ракетни комплекси

Атанас Запрянов: България не е застрашена от конфликта Израел-Иран

Израелският удар в Иран е бил ограничен по военна...

11 задържани при протестите в Грузия

Служители на грузинското министерство на вътрешните работи са задържали 11...

Седем години затвор за военния, убил полицай в Пловдив

Престъплението е извършено през 2018 година

Кабинетът и ЦИК работят в синхрон за честни и прозрачни избори

ЦИК може да разчита на пълно съдействие от страна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img