Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Анализатор: Украйна ще трябва да „съкрати“ фронтовата линия заради липсата на снаряди и ПВО системи

Снимка: (архив) iStock

Прекъсването на западната военна помощ затруднява Украйна да се защити от постоянния руски военен натиск по цялата линия на фронта.

За това предупреди в свой репортаж естонската държавна телевизия.

В условията на недостиг на артилерийски снаряди и системи за противовъздушна отбрана на украинската армия може да се наложи да „скъси“ фронтовата линия, оставяйки някои територии зад себе си, заяви пред ERR полковникът от естонската армия Яно Мярк.

Според него ВСУ се намира в критично положение с ПВО и артилерийските снаряди и агресорът знае това. По-специално, украинската армия не може да насити фронта с достатъчно системи за противовъздушна отбрана, тъй като тези системи вече покриват украинските градове.

Русия със сигурност се опитва да се възползва от някаква стагнация или несигурност относно западната военна помощ. Руската федерация засилва въздушните удари и атаките с дронове, за да разколебае готовността на Запада да помогне на Украйна„, каза полковникът.

Мърк изрази мнение, че за Украйна е трудно да удържи сегашната фронтова линия с наличните ресурси, така че дължината на фронтовата линия вероятно ще трябва да бъде намалена, ако военните доставки от САЩ не се увеличат.

В същото време полковникът от естонската армия е и доста критичен към възможностите на агресора. Според него руснаците може да не разполагат с достатъчно ресурси, за да започнат нова пролетна офанзива, за която се говори напоследък.

Ако погледнете живата сила, изглежда, че руските войски са способни да поддържат сегашния темп на настъпление и евентуално биха могли да започнат настъпление в ново направление. Но е доста трудно да се прецени вероятността за това“, каза военният.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тръмп отмени митинг заради „много лошо време“

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп отложи митинга...

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

Първа реакция от Киев: Благодарим съюзници, заедно ще победим

Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Зелените изоставиха ПП-ДБ

Политическа партия "Зелено движение" ще се яви на изборите...

Замърсяване на река Княжеска в София беше установено при проверка по сигнали

Установено е замърсяване на река Княжевска (Владайска - б.р.) в едноименния...

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

САЩ предупредиха Иран да не повтаря ударите срещу Израел (ОБНОВЕНА)

САЩ предупредиха, че Иран ще бъде държан отговорен, ако...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img