Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев: От нивото на комуникация зависи успехът на всяка една държава

Снимка: БГНЕС

От нивото на комуникация и съобщенията зависи нивото на обществено-икономическото развитие на всяка държава. Това заяви президентът Румен Радев на официална церемония по откриването на академичната учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Малко висши училища могат да се похвалят с вашата история, а и не само. Трябва да отдадем дължимото на българските държавници от българските години след Освобождението, които прозряха необходимостта от кадри в пощите и телеграфните агенции. Резултатът е много бърз и той е във вашето висше учебно заведение, изтъкна държавният глава.

По думите му подготвените кадри за телеграфа и пощите са сред пионерите в развитието на младата българска държава. Днес вие продължавате тази традиция, защото и днес продължават да се готвят кадри за държавните, общински органи и за всички сфери на обществения живот, каза Радев.

Той поздрави ръководството на университета за новите хибридни специалности. Това не е просто значим принос в дадени сектори, а това е бъдещето на българското висше образование, подчерта президентът.

Със знанията, които придобивате, с вашите специалности, вие ще сте хората, които ще определят хода на развитието на обществото. Желая ви успех, бъдете огромни професионалисти и успешни в утрешния ден, обърна се в заключение Радев към студентите.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ остават на различни позиции за българите в Конституцията

Двамата претенденти за поста президент на Северна Македония -...

Украинските граждани в Русия са изправени пред експулсиране от началото на 2025 г.

Руското министерство на вътрешните работи обяви промени в правния...

Шолц увери Зеленски в подкрепата на Германия за мирната среща на върха

Германският канцлер Олаф Шолц подчерта подкрепата на Германия за...

220 хиляди лв. дава държавата за обезщетения за забавени дела

Служебният кабинет одобри допълнителни разходи в размер на 220...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран наложи ответни санкции на САЩ и Великобритания

Иран наложи санкции срещу британски и американски лица и...

САЩ: Русия използва химическо оръжие в Украйна

В нарушение на международната забрана

Финландия не изключва Русия да тества член 5 на НАТО

Малко вероятно е Русия да тества клаузата за взаимна...

Иззеха монети и пръстени от иманяр в Кърджали

Иззеха антични предмети от иманяр в Кърджали. Това съобщиха от...

3,3 милиона българи пазаруват в Интернет

81% от българите ползват Интернет всеки ден

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg