Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Гълъб Донев: Влизането в еврозоната и Шенген са приоритети за България

Водещи приоритети за България са присъединяването към Шенген и еврозоната. Това заяви на работна среща служебният премиер Гълъб Донев, съобщават от правителствената пресслужба. Той се срещна с посланиците от страните членки на ЕС и с представителството на Европейската комисия в резиденция „Бояна“.

В рамките на срещата премиерът Гълъб Донев изтъкна последователните действия на служебния кабинет в изпълнение на отговорностите му както за организирането на честни и прозрачни избори, така и по отношение на ефективното функциониране на изпълнителната власт.

Той посочи, че страната ни е изпълнила критериите за присъединяване към Шенген още през 2011 г. Като знак за добра воля включително е декларирана готовност България да приеме през месец септември координиран от Европейската комисия екип от експерти, който да потвърди степента на прилагане на достиженията на Шенгенското законодателство.

Относно подготовката за приемане на еврото служебният министър-председател заяви, че продължава изпълнението на приетия по-рано през годината национален план, като целевата ни дата продължава да бъде 1 януари 2024 г.

Друга тема, дискутирана на работната среща е била присъединяването на страната ни към Организацията за икономически сътрудничество.

По-късно Гълъб Донев се срещна и с представители на ръководството на енергийната компания „Лукойл“. Двете страни обсъдиха възможности за овладяване на инфлационните процеси и мерки за стабилизиране на икономическата среда в страната.

Премиерът Донев акцентира върху цените на горивата като ключов фактор за развитието на стопанския живот и за потреблението. Съвместно с представителите на „Лукойл“ бе изразена позицията, че е от съществено значение да бъдат разгледани всички пазарни възможности за намаляване на цените на горивата за крайните потребители.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Взрив на газова бутилка рани 7-годишно дете и прабаба му в Хасково

7-годишно дете и прабаба му са пострадали при причинен...

36 загинали след срутване на магистрала в Южен Китай

Броят на загиналите при срутване на магистрала в Южен Китай...

САЩ: Русия използва химическо оръжие в Украйна

В нарушение на международната забрана

Милена Иванова пусна новата си песен „Сляпо огледало“ (ВИДЕО)

"Сляпо огледало" е новата песен на певицата Милена Иванова,...

Повдигнаха обвинения на нападателя от Лондон

36-годишният Маркус Ардуини Монцо, задържан в края на април...

Велики Четвъртък e

В християнската традиция четвъртият ден от Страстната седмица -...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Нотариуса бил Доверено лице в МВР и ГДБОП знае това от 2022 г.

Името на Мартин Божанов - Нотариуса, се появи в...

Обявиха тридневен национален траур в Чили

Президентът на Чили Габриел Борич обяви тридневен национален траур...

Лондон: Разследването за корупция в Русия е обхванало още висши военни

Руслан Цаликов (вляво) ; Сергей Шойгу ; Валерий Герасимов...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Жертви и разрушения след торнадо в Китай

Уби петима души и рани 33-ма други

Ситуацията на фронта се влошава, призна украинското командване

Обстановката на фронта е сложна и има тенденция към...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img