Реклама

https://www.gerb.bg/bg

И икономическият министър вещае тежки дни

Тежки дни очакват хората в България, но тежки дни очакват и бизнеса в България. Затова предупреди служебният министър на икономиката Никола Стоянов на пресконференция пред журналисти. Негов заместник-министър ще са Димитър Данчев и Ирина Щомова.

Той ще разчита на приемственост и каквото е направено от бившия министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, ще се надгражда. Бизнесът, работодателските и синдикалните организации ще са от изключителна важност значение за Стоянов.

Той посочи, че много смени има в държавната администрация, което води до загуба на експертност. Министерство на икономиката бе разделено на две министерства – на икономиката и индустрията и на иновациите, като сред бъдещите приоритетите на служебния министър ще са тясно сътрудничество, пълна координация в областта на икономиката, индустрията и иновациите.

Подобряване на бизнес средата, подобряване позицията на България по отношение правенето на бизнес, документите да се събират служебно и да не се изискват от бизнеса, усилия за напредък по влизането на България в Шенген, подобряване на инвестиционния климат и инвестиционната среда, външноикономическата политика, предложения за промени в Закона за инвестициите, индустриалните паркове и зони, зеленият преход и др. – всичко това се оказа във фокуса на работа на Никола Стоянов.

Останалите цели, краткосрочни, пред Стоянов ще са МИ да работи в помощ на бизнеса за идващата зима, съдействие и помощ за осигуряване на природния газ.

Министерство на икономиката ще прави анкета сред бизнеса какво ще се случи при липсата на газ. Ние ще бъдем гласът на бизнеса в щаба и това ще е линия, която ще минава през дейността на министерството, увери министърът и добави, че ще търси диалог и съвети от работодателските организации.

Другата част от подготовката за зимата ще е по отношение на петрола и контрол на горивата. През последните години се е вървяло в добра посока и процентът на нарушения е спаднал драстично. Под и около 3% са нарушенията при горивата, което е на много добри средноевропейски нива. Това не може да ни накара да се отпуснем, увери Стоянов.

Той успокои и че бизнесът няма да бъде пресиран. Ние сме едно цяло и един отбор, а който си позволява да спекулира и да не спазва правилата, ще бъде наказван. Които играят по правилата, няма да бъдат пресирани излишно, подчерта Стоянов.

Четвъртата тема пред ресорното министерство ще са язовирите. Въпреки че няма парламент, ще се опитаме да работим като редовно управление, увери Стоянов. Той няма да пречи, но ще се опита да помага добре в диалог с бизнеса.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Блинкън: Путин трябва да признае суверенитета, териториалната цялост и независимостtа на Украйна

Краят на руско-украинския конфликт зависи до голяма степен от руския...

Израел загрижен относно възможни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел изрази загриженост относно съобщенията, че Международният наказателен съд може да...

Съдът наложи 8 години затвор на мъж, нападнал с нож свой познат в София

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Стефан...

Украйна временно спира някои разпоредби от конвенцията за правата на човека

Украинските власти уведомиха Съвета на Европа за временното частично спиране...

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на...

Момчил Терзийски е новият директор на Агенцията по кадастър

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ГЕРБ искат оставка на зам.-кметове на София и шефа на ОП „Гробищни паркове“

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Росен Желязков падна със 129 гласа (ВИДЕО)

Председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков падна от...

Борисов е склонен на съвместно управление с ПП-ДБ, но доминирано от ГЕРБ

Бойко Борисов няма да преговаря лично с Кирил Петко,...

Иранските власти ще освободят екипажа на задържания кораб MSC Aries

Екипажът на задържания кораб, който плаваше под португалски флаг,...

Армията на Буркина Фасо е избила 223 цивилни през февруари

Повече от 220 цивилни, включително най-малко 56 деца, са...

Кирил Петков посъветва ГЕРБ да се отърсят от Пеевски (ВИДЕО)

"Господин Пеевски и Господин Борисов не притежават тази държава....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img