Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Иво Мирчев: ПП и ДБ трябва да се обединят заради протестиращите

Длъжни сме ДБ, „Продължаваме промяната“, както и всички други по-малки граждански и политически организации, да предложим единен политически субект, вместо да правим поредното роене и делене. Това коментира пред БНТ Иво Мирчев от „Демократична България“.

За протеста пред перзиденството вчера той бе лаконичен, че за първи път има такъв на третия ден от създаването на кабинет у нас. По думите му именно заради протестиращите хора вчера било нужно политическото обединение. Целта на ДБ преди изборите да постигнат разбирателство и да се явят на изборите с ПП. Като политически субект да присъстват и граждански организации като „Правосъдие за всеки“, БОЕЦ, „Ние идваме““, уточни още той. Разговорите обаче предстояли.

Поводът на протеста беше „завръщането на Газпром“ в България. По тази тема Иво Мирчев разказа, че вчера по време на протеста, му е звъннал вицепремиерът Христо Алексиев, който го е уверил, че Акт 16 на газовата връзка ще бъде даден на 1 октомври. Дал също гаранции, че 3-те танкера, които са договорени от правителството, също ще бъдат използвани.

По отношение на разпада на 47 НС Иво Мирчев обясни: „Можехме да постигнем много по-добро темпо в тази коалиция, можехме вместо понякога част от партиите да се държат като малки деца, да подходим много по-зряло към целия процес. Загубихме два месеца в това да спорим кой да стане шеф на БНБ, като на 400 км има война, има енергийна криза. ДБ беше с претенциите да е разума в тази коалиция, да бъде слепящия елемент между партиите. Но нека да сме честни, още от началото тази коалиция тя не е естествена, тя е съставена от изключително различни партии. Ако изключим ДБ и ПП с всички останали имаме доста различия по много теми„.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тони Стораро за синът си Емрах: Вече се гордея с него

"Аз вече наистина се гордея с него. "Денсингс старс"...

Фолк певицата Лорена: Синът ми се разболя от коклюша (ИНТЕРВЮ)

Лора Митева, по-известна с артистичния си псевдоним Лорена, е...

Синагоги и музей в Ню Йорк са получили бомбени заплахи

В най-малко три синагоги и в музей в Манхатън...

Италия спаси 90 бедстващи мигранти в Средиземно море

Италианската хуманитарна група "Спешна помощ" съобщи в събота, че...

Русия унищожила 2 терористични бази в Сирия

Отново регистрира нарушения на САЩ

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сергей Шойгу иска по-бързо и повече оръжия

Необходимо е да се увеличи обемът и качеството на...

ЕК удължава надбавките за земеделските субсидии с шест месеца

Европейският съюз ще удължи надбавките за субсидии с шест...

Северна Корея критикува САЩ за доставката на ракети с голям обсег на Украйна

Северна Корея разкритикува Съединените щати за доставката на ракети...

ЕС разследва Meta за руската дезинформация преди евроизборите

Очаква се регулаторите на Европейския съюз да започнат разследване...

Смъртоносна гореща вълна тегне над Югоизточна Азия

Жегата в Югоизточна Азия се разраства, като властите издадоха...

Саудитска Арабия постави две условия на Израел

Целта е нормализиране на двустранните отношения

ГЕРБ иска да се строи детската болница въпреки частните

Всички правителства - независимо дали са служебни или редовни...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg