https://www.gerb.bg/bg

Защо с противокорабни ракети по наземни цели?

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Институт за изследване на войната, мозъчен тръст базиран във Вашингтон, задава въпрос защо Русия е започнала да изстрелва ракети „Оникс“ по наземни цели. „Оникс „са противокорабни ракети. Може би другите свършват, пише в Twitter Институтът за изследване на войната.

И двете страни съобщават, че например летището в Одеса е било обстрелвано с такива ракети на 30 април. Анализаторите на института смятат, че това може да означава, че в Русия има недостиг на други видове прецизни ракети с голям обсег.

Руската редакция на BBC откроява, че това твърди и Майкъл Кофман, директор на руската програма в Центъра за военноморски анализи на САЩ, който посочва, че самите ракети „Оникс“ са скъпи и използването им по този начин може да не е оправдано. Кофман в края на миналата година, когато мнозина още не вярваха, беше последователен в предупрежденията си за подготовката на руска инвазия в Украйна.

В ежедневната си сводка за войната в Украйна Институтът също отбелязва, че на 9 май Кремъл може да обяви официално воденето на война и съответно мобилизация.

Началникът на Главното управление на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов заяви на 2 май, че Кремъл е започнал да подготвя мобилизационните процеси и личния състав преди очакваното обявяване на 9 май и всъщност вече е извършил скрита мобилизация. Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна предупреди, че високопоставени руски представители се опитват да легитимират продължителните военни усилия като Трета световна война срещу Запада, а вече не като „специална военна операция“ срещу Украйна.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

16 загинали при пожар в Индия

Пожар в увеселителен парк в Индия на 25 май

Работим по създаването на многонационален дивизионен щаб на НАТО в България

"Създаването на многонационална бойна група на НАТО в България...

ИЗВЪНРЕДНО В News24sofia.eu! Мъж уби майка си в Севлиево, жената е намушкана осем пъти с нож

Разследването за убийството се води от Окръжната прокуратура в Габрово

Населението на Косово намалява

Предварителните резултати от преброяването в Косово показват, че населението на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Киев: САЩ да разреши използването на американски оръжия срещу руска територия

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на...

Празнични шествия по случай 24 май

Днес България отбелязва един от най-светлите празници на българския...

Витоша ски: Симеоновският лифт не може повече да се поддържа с ремонти

Проблемът с модернизирането на съоръженията на територията на Природен...

Летищата „Шарл дьо Гол“ и „Орли“ ще стачкуват във вторник

Служителите искат увеличение на заплатите и премиите

Карлос Контрера към Кирил Петков: „Кой е „Американеца“, кой е „Джереми“?

Информационна агенция News24sofia.eu публикува целия текст без редакторска намеса:

Взривяват бракувани боеприпаси от ВМЗ-Сопот

Взривяват бракувани боеприпаси от ВМЗ-Сопот. Това съобщиха от Община...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg