Реклама

https://www.gerb.bg/bg

КНСБ пита Кацаров защо медиците от Спешна помощ не са получили парите за COVID

Снимка: архив БГНЕС

В отворено писмо до служебния здравен министър Стойчо Кацаров Федерация на синдикатите в здравеопазването към КНСБ питат защо в Центъра за спешна медицинска помощ ЦСМП в София не са получили допълнителното възнаграждение на работещи с COVID-19 за месец юни 2021 г. Във Федерацията са получили редица сигнали за това.

Синдикатите смятат, че новата методика, която по неясни причини се отнася само за работещите с центровете за спешна медицинска помощ, ги ощетява. Има и противопоставяне, тъй като на работещите в РЗИ и първичната извън болнична медицинска помощ такива възнаграждения са изплатени.

Господин Министър, преди да станете такъв, Вие оглавявахте Център за защита правата в здравеопазването. Не нарушавате ли правата на работещите в ЦСМП„, питат синдикатите и припомнят, че по време на престоя му в МЗ след редица спорни решения се е увеличило напрежението в здравната система.

Работещите в здравеопазването са на ръба на физическите и психическите си сили. На тези хора ще разчитаме и в предстоящата пандемична вълна„, предупреждават от КНСБ и призовават допълнителните възнаграждения на спешните медици да бъдат изплатени.

В края на отвореното писмо се предупреждава, че ако това не се случи, от КНСБ ще преминат към протестни действия за защита правата на работещите в ЦСМП.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Фермери искат гаранционен фонд за преодоляване на загубите при бедствия

Създаване на гаранционен фонд в подкрепа на земеделските стопани...

48 души вече са жертвите след срутването на магистрала в Южен Китай

Броят на загиналите се увеличи до 48, а спасителните...

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

Лондон и Париж са "отворили вратите си за джихада",...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Момчил Терзийски е новият директор на Агенцията по кадастър

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството...

Татяна Дончева: У Живко Коцев се открояват детайли на откровена инфантилност

Татяна Дончева е български политик и създател на „Движение...

От 1 ноември Путин затяга мерките за новобранците

Призовката ще се връчва по електронен път

Валери Жаблянов повежда „Левицата“ към ЕП

"Левицата" постави начело на евролистата Валери Жаблянов. Това съобщипред медиите...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img