Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДПС: Лъжа е, че се увеличават заплатите на депутатите

Снимка: БГНЕС

Абсолютна лъжа е, че заплатите на народните представители се повишава с 25%. Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов пред журналисти в кулоарите на парламента по темата за допълнителните възнаграждения на депутатите.

Припомняме, че тази сутрин премиерът Борисов заяви, че първото нещо, което са направили депутатите е да си увеличат заплатите на 10 000 лв. От БСП обявиха, че внасят предложение, с което да замразят заплатите на нивото от 44-то Народно събрание.

Адемов подчерта, че всъщност с приетото вчера няма никаква промяна. Депутатът прочете на медиите какво пише в правилника за дейността и организацията на парламента и посочи, че депутатите при определени условия, които са заявени в текста на документа, могат да получат допълнителни пари.

Хасан Адемов обясни, че откакто е депутат, народните представители никога по този ред не са получавали не 25%, а и „една стотинка“. Този текст, който се прие вчера, ако се стигне до хипотезата за реализирането му, означава, че възнаграждението ще се намали със 75% и е ограничено на 25%.

Който твърди, че заплатите на народните представители са увеличени с 25% лъже безогледно, категоричен бе Адемов.

Няма промяна в депутатските заплати, които са в размер на три средномесечни заплати в обществения сектор, уточни Адемов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Фермери искат гаранционен фонд за преодоляване на загубите при бедствия

Създаване на гаранционен фонд в подкрепа на земеделските стопани...

48 души вече са жертвите след срутването на магистрала в Южен Китай

Броят на загиналите се увеличи до 48, а спасителните...

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

Лондон и Париж са "отворили вратите си за джихада",...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕС по пътя към нулеви емисии – задава се остър завой

Проблеми както по отношение на търсенето, така и по...

Калин Стоянов вдигна със 100 лева порциона в МВР със задна дата

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов е подписал днес две...

За седмица хванаха над 59 000 джигити на пътя

За седмица хванаха 59 040 шофьори, превишили скоростта. Акцията за...

Лазаровден е

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника...

Лекуващи се украински военни са убити в Германия

Полицията на Бавария разследва инцидента

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img