Реклама

https://www.gerb.bg/bg

В Сдружението на общините очакват по-скъпи избори

Чисто технически общините имат готовност за парламентарните избори. Това заяви председателят на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) Даниел Панов в сутрешния блок на БНТ. Вчера Даниел Панов бе част от консултациите, организирани от държавния глава Румен Радев за организацията на вота по време на пандемия.

Панов увери, че общините се готвят за изборите още от 7 декември, когато президентът Румен Радев е обявил неофициално дата за провеждане на парламентарните избори – 28 март. Още от декември месец общините провели разговори и със здравното министерство за различните условия настоящата година.

Панов очаква държавата да даде много повече средства, а парламентарните избори да бъдат много по-скъпи в сравнение с предишни години.

Има много въпроси, които в чисто организационен и технически план общините ще решават. НСОРБ настояват за удължаване на изборния ден – той да започне по-рано сутринта и да продължи до по-късно вечерта. Също така настояват и за създаване на коридори за гласуване на възрастните хора.

Според Панов за да организират изборите, общините трябва да получат методологията от здравното министерство до края на януари. Всичко зависи от здравния протокол, който ще бъде даден, но за общините е важно транспортът, с който бюлетините да бъдат превозени от СИК до ОИК, да бъде увеличен.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тони Стораро за синът си Емрах: Вече се гордея с него

"Аз вече наистина се гордея с него. "Денсингс старс"...

Фолк певицата Лорена: Синът ми се разболя от коклюша (ИНТЕРВЮ)

Лора Митева, по-известна с артистичния си псевдоним Лорена, е...

Синагоги и музей в Ню Йорк са получили бомбени заплахи

В най-малко три синагоги и в музей в Манхатън...

Италия спаси 90 бедстващи мигранти в Средиземно море

Италианската хуманитарна група "Спешна помощ" съобщи в събота, че...

Русия унищожила 2 терористични бази в Сирия

Отново регистрира нарушения на САЩ

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Природозащитници подкрепят силните аргументи на ветото на Радев за инвестициите

Коалиция "За да остане природа в България" подкрепя ветото на президента върху...

Мъж отвлече и преби 19-годишно момиче в Козлодуй

Сигналът е подаден от майката на жертвата

Втори разобличител на Boeing почина внезапно

Джошуа Дийн, бивш одитор на качеството в доставчика на...

13 жертви при израелски удари срещу Рафах

13 души загинаха, а много други бяха ранени при...

36 загинали след срутване на магистрала в Южен Китай

Броят на загиналите при срутване на магистрала в Южен Китай...

Милена Иванова пусна новата си песен „Сляпо огледало“ (ВИДЕО)

"Сляпо огледало" е новата песен на певицата Милена Иванова,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg