https://www.gerb.bg/bg

Димитър Главчев коментира с посланика на САЩ съвместните енергийни проекти

Снимка: пресцентър Министерски съвет

България и Съединените американски щати имат ползотворно сътрудничество в общите проекти от взаимен интерес, които ще допринесат за постигане на енергийната сигурност. Това коментираха служебният премиер Димитър Главчев и посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен на среща в Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

На срещата бе отбелязано задоволството на двете страни от постигнатите резултати в енергетиката и особено по отношение на газовата диверсификация. Като впечатляващи бяха определени по време на разговора предприетите от България стъпки в тази насока. Според Главчев и Мертен сътрудничеството между двете страни допринася за увеличаване на енергийната сигурност и диверсификация на източниците и маршрутите за доставки не само в България, но и в региона.

Главчев е уверен, че партньорството на страната ни със САЩ в областта на ядрената енергетика също ще продължи. По думите му, че проектът за изграждане на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ е сред основните приоритети за служебния кабинет правителство. По време на срещата бе отбелязано, че той е от стратегическо значение както за енергийната сигурност на България и региона, така и за постигане на целите за декарбонизация.

Главчев и Мертен обсъдиха също напредъка на проекта за разширение на подземното газово хранилище „Чирен“. Беше подчертано, че удвояването на капацитета за съхранение на природен газ е от стратегическо значение за енергийната сигурност, диверсификацията и развитието на газовия пазар в региона.

С Кенет Мертен вчера проведоха среща и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и министърът на енергетиката Владимир Малинов.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (СНИМКИ)

Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Две години затвор за мъж, обрал жена в София

Осъдиха мъж на 2 години и 8 месеца затвор...

Израелски удар уби командир на „Хизбула“ в Ливан

"Хизбула" обяви, че един от нейните командири е бил...

Симеон Дянков: Не сме готови за Еврозоната

"Все още България има значителна инфлация, доста над средната...

Най-малко 28 души са загинали при наводнения и свлачища в Индонезия

Проливен дъжд предизвика наводнения и свлачища в индонезийската провинция...

Строителният бранш в Германия излиза на стачка за по-високи заплати

Днес в строителния бранш в Германия започнаха общонационални стачки. Според...

Любчо Георгиевски: Изборните резултати показват голяма победа за Сърбия срещу България

ВМРО- ДПМНЕ постигна победа на парламентарните и президентски избори...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg