380 дела срещу мигранти и каналджии следи Районната прокуратура в Бургас

Екип на News24sofia.eu
Views 3249
0 0
Снимка: БГНЕС

380 дела, свързани с мигранти, набюдава Районната прокуратура в Бургас. Заради безпрецедентния натиск от Окръжната прокуратура свикаха спешна среща с ръководството на бургаската полиция, началниците на районни полицейски управления, областния управител на Бургас Мария Нейкова и кметовете на общини, съобщи БНР.

Административният ръководител на Окръжната прокуратура Георги Чинев заяви: „В обобщение мога да кажа, че няма ръст на битовата престъпност, което е успокояващ факт, но има ръст, и то значителен, на престъпленията, респективно на досъдебните производства, свързани с мигрантската вълна. Също наблюдаваме ръст и на пътно-транспортните произшествия, в резултат на които е причинена смърт след употреба на наркотични вещества, техните аналози и алкохол.“

Профилът на каналджиите е променен, заяви заместник-директорът на бургаската полиция комисар Емил Павлов. „Това, което прави впечатление, е, че към момента от началото на годината имаме установени извършители от 17 различни държави. Говорим за Германия, Франция, не само държави от Източния блок, така, че може да се каже за това, че в действителност профилът на трафикантите се е променил„, обясни той.

По думите му 128 досъдебни производства са образувани след разкриването на 7 полицейски контролно-пропускателни пункта на входовете и изходите на Бургас.

Мигрантският натиск и всички тези камикадзета притесняват бургазлии“, коментира преди срещата кметът на Бургас Димитър Николов. Той увери, че местната власт ще окаже пълно съдействие на „Гранична полиция“ с технически средства и със заграждения във връзка с КПП-та, които са изградени на входно-изходните артерии на града. „Продължаваме да слагаме видеонаблюдение на места, които се оказват от МВР. Ще търсим отговор на въпроса как ние можем допълнително да съдействаме„, посочи Николов.

Той каза още, че е притеснен от инцидентите по пътищата, свързани с високата скорост, дрогирани и пияни шофьори, които застрашават сигурността на жителите.

Според кмета на Карнобат Георги Димитров третокласният път, който свързва Община Средец и Карнобат, се използва от мигрантите, за да излязат на АМ „Тракия“. „Този път освен за мигранти, за друго не става. Очаква се сериозен ремонт. Не са останали без работа службите на МВР. Миналият месец бяха над сто човека. Те не искат да останат в общината, няма и какво да правят„, обясно той.

Кметът на Камено Жельо Вардунски призова да се възстанови районното полицейско управление в града. „Не виждам защо закриха това управление. Когато работеше, престъпността в Камено спадна, това се отчита. Превенцията също е важна, не трябва да се чака да се увеличават престъпленията. Криминално проявените са се обявили против, но 7/8 от жителите искат възстановяването му. И престъпността и мигрантите ги притеснява„, заяви той. Вардунски посочи също, че мигрантските канали са се пренасочили през село Желязово.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

МВнР за стрелбата в Охрид - не е "вандалски акт"

България не приема определението „вандалски акт“, дадено от външното министерство на Северна Македония по отношение на поредната атака срещу българския културен клуб в Охрид. Това заяви на брифинг заместник-министърът на външните работи и говорител на ведомството Костадин Коджабашев. Припомняме, че около 21 часа в сряда срещу българския културен клуб „Цар […]