https://www.gerb.bg/bg

380 дела срещу мигранти и каналджии следи Районната прокуратура в Бургас

Снимка: БГНЕС

380 дела, свързани с мигранти, набюдава Районната прокуратура в Бургас. Заради безпрецедентния натиск от Окръжната прокуратура свикаха спешна среща с ръководството на бургаската полиция, началниците на районни полицейски управления, областния управител на Бургас Мария Нейкова и кметовете на общини, съобщи БНР.

Административният ръководител на Окръжната прокуратура Георги Чинев заяви: „В обобщение мога да кажа, че няма ръст на битовата престъпност, което е успокояващ факт, но има ръст, и то значителен, на престъпленията, респективно на досъдебните производства, свързани с мигрантската вълна. Също наблюдаваме ръст и на пътно-транспортните произшествия, в резултат на които е причинена смърт след употреба на наркотични вещества, техните аналози и алкохол.“

Профилът на каналджиите е променен, заяви заместник-директорът на бургаската полиция комисар Емил Павлов. „Това, което прави впечатление, е, че към момента от началото на годината имаме установени извършители от 17 различни държави. Говорим за Германия, Франция, не само държави от Източния блок, така, че може да се каже за това, че в действителност профилът на трафикантите се е променил„, обясни той.

По думите му 128 досъдебни производства са образувани след разкриването на 7 полицейски контролно-пропускателни пункта на входовете и изходите на Бургас.

Мигрантският натиск и всички тези камикадзета притесняват бургазлии“, коментира преди срещата кметът на Бургас Димитър Николов. Той увери, че местната власт ще окаже пълно съдействие на „Гранична полиция“ с технически средства и със заграждения във връзка с КПП-та, които са изградени на входно-изходните артерии на града. „Продължаваме да слагаме видеонаблюдение на места, които се оказват от МВР. Ще търсим отговор на въпроса как ние можем допълнително да съдействаме„, посочи Николов.

Той каза още, че е притеснен от инцидентите по пътищата, свързани с високата скорост, дрогирани и пияни шофьори, които застрашават сигурността на жителите.

Според кмета на Карнобат Георги Димитров третокласният път, който свързва Община Средец и Карнобат, се използва от мигрантите, за да излязат на АМ „Тракия“. „Този път освен за мигранти, за друго не става. Очаква се сериозен ремонт. Не са останали без работа службите на МВР. Миналият месец бяха над сто човека. Те не искат да останат в общината, няма и какво да правят„, обясно той.

Кметът на Камено Жельо Вардунски призова да се възстанови районното полицейско управление в града. „Не виждам защо закриха това управление. Когато работеше, престъпността в Камено спадна, това се отчита. Превенцията също е важна, не трябва да се чака да се увеличават престъпленията. Криминално проявените са се обявили против, но 7/8 от жителите искат възстановяването му. И престъпността и мигрантите ги притеснява„, заяви той. Вардунски посочи също, че мигрантските канали са се пренасочили през село Желязово.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Политолози очакват ГЕРБ и ДПС да направят кабинет

Политологът Даниел Смилов заяви, че има изненади от изборите...

Главчев е доволен от организацията на изборите

Изборите протекоха честно и прозрачно, каквато бе и основната...

Регламентира се редът за прехвърляне на отпуск за бременност и раждане към баба или дядо

Правителството прие промени в Наредбата за работното време, почивките...

Българските военни влизат в учението на НАТО „Ramstein Legacy – 2024“

Формированията за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски започнаха участието...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg