Реклама

https://www.gerb.bg/bg

14 районни организации на БСП застанаха зад общинските съветници в София

Снимка: пресцентър БСП-София

Социалистите от районните организации на БСП в „Сердика“, „Панчарево“, Нови Искър и Кремиковци подкрепиха общинските съветници от МК „БСП за България“ в СОС.

Така те се присъединиха към „Възраждане“, „Надежда“, „Средец“, „Овча купел“, „Банкя“, „Връбница“, „Люлин“, „Красна поляна“, „Лозенец“ и Младежкото обединение в БСП – София. На заседания на районните си съвети всички те приеха декларации и позиции, с които изразяват подкрепа за действията на общинските съветници, гласували за избор на председател на СОС и по този начин разблокирали работата му. Всички те отчитат, че съветниците са изпълнили решение на Градския съвет и отхвърлят исканията на Изпълнителното бюро на БСП да им бъдат наложени санкции, когато бъде свикан Национален съвет.

Коалиционните партньори в Местна коалиция „БСП за България“ в СОС – Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ и Коалиция „Неутрална България“ също изразиха подкрепата си с декларации, а в районите „Студентски“ и „Слатина“ социалистите отхвърлиха предложенията за наказания и партийни санкции към действията на общинските съветници.

Социалистите от район „Сердика“ настояват Националният съвет на партията да не взема решения, които биха довели до ненужно вътрешно разделение, което вреди на устойчивостта и развитието на БСП – София.

Районните организации се обединяват около мнението, че безпрецедентната ситуация на пълен блокаж на работата в СОС през последните месеци се оказа крайно вредна за развитието на града. Общинските съветници от МК „БСП за България“ на заседание взеха тежко, но правилно решение – да се търси широка подкрепа за избор на председател на СОС.

Политиката е поле на разума в името на добруването на всеки един гражданин. Не е възможно това да бъде постигнато чрез блокаж на цялата местна власт в столицата на България и продължителното безвремие, в което се оказа СОС през последните месеци„, посочват още районните организации на БСП.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

Първа реакция от Киев: Благодарим съюзници, заедно ще победим

Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на...

Прокуратурата в Украйна разследва участието на военни в стрелба по полицаи във Виницка област

Винитската специализирана прокуратура в областта на отбраната на Южния...

Експлозия избухна в Харков

Експлозия избухна в Харков вечерта на 20 април по...

Ракетна атака срещу Одеса: осем ранени, сред които две деца (СНИМКА)

В резултат на ракетна атака срещу Одеса бяха ранени...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Депутатите не знаят къде е докладът за „Боташ“ и защо го няма

Докладът не е бил внесен, според Росен Желязков

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

Проф. Румяна Коларова: Би трябвало да помагат на служебния кабинет, отколкото да му пречат

Бойко Борисов настоя Димитър Главчев да смени Стефан Димитров. Димитър Главчев поиска оставките на...

Камерън обясни защо Великобритания не помага на Украйна, както на Израел

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Великобритания и...

Си Ен Ен: Израел забавя офанзивата в Рафах

Бени Ганц настоява за ясен военен отговор

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

Отмъкнаха 35 палета шампоани от камиона на заспал румънски тираджия в Хаинбоаз

Районното управление във Велико Търново разследва кражба на повече...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img