https://www.gerb.bg/bg

Владимир Путин обяви, че бъдещето на руската държавност зависи от войната сега

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Днес цивилизацията отново се намира в решаващ, граничен момент, срещу Русия отново се води война, но страната ще успее да гарантира сигурността си. Това заяви руският президент Владимир Путин в словото си на Парада на победата на Червения площад.

Днес цивилизацията отново се намира в преломен решителен момент. Срещу нашата родина отново започна истинска война, но ние отблъснахме международния тероризъм, ще защитим и жителите на Донбас, ще гарантираме нашата сигурност„, каза президентът на Русия Владимир Путин, говорейки на парада на Деня на победата на Червения площад в Москва.

Тази година речта на Путин премина под знака на т.нар. специална военна операция, както наричат в Русия войната, която водят в Украйна.

Миналата година словото на Путин бе значително по-продължително, както и преди всичко с исторически препратки. За разлика от тази година, в която руският президент бе значително по-лаконичен, а думите му преди всичко бяха посветени на настоящето. Прави впечатление нееднократното използване на думата „война“, макар и в широкия контекст на тезата, че срещу Русия се води война.

Бъдещето на руската държавност зависи от участниците в специалната военна операция, е признание от думите на руския президент, според когото сега няма „по-важно нещо от военното дело на участниците в СВО„. Руската федерация се гордее с всички участници в специалната военна операция, увери Путин, като е убеден, че цялата страна се е мобилизирала в подкрепа на героите на „специалната военна операция“ и всички са готови да помагат и се молят за тях.

Владимир Путин нарече властите в Украйна, в която руските войски нахлуха по негова заповед през февруари миналата година, „престъпен режим“, а украинският народ бил стана заложник на държавен преврат и плановете на Запада, което е и причината за сегашната катастрофа в Украйна.

Главнокомандващият на Сухопътните войски генерал Олег Салюков командваше парада, а министърът на отбраната Сергей Шойгу го прие. Когато тръгваше към Червения площад, Шойгу се прекръсти.

В парада участваха над 10 000 военнослужещи, включително участващи във военни действия на територията на Украйна, както и 125 единици военна техника. По Червения площад се разходиха и балистични ракети, макар че като цяло парадът бе значително съкратен.

Речта на Путин беше изслушана от лидерите на седем държави от бившия СССР, пристигнали в Москва за Парада – на Беларус, Армения, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СКАНДАЛНО В News24sofia.eu! Гнусни цигани пребиха шофьор на автобус с туристи в Ловешко (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://youtu.be/1jbtMPyP_5o Шокиращо видео се разпространява мълниеносно в социалните мрежи. На...

Ердоган изрази съболезнованията си за терористичната атаката в Дагестан

В телефонен разговор турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази...

Затварянето на ГКПП „Рафах“ възпрепятствало евакуацията на поне 2000 пациенти

Затварянето на пропускателния пункт при Рафах между Египет и...

АКФ: За разлика от Гешев, срещу Сарафов няма никакви реални политически атаки

Антикорупционни институции 2023: точка на замръзване" - така е...

Полицията в Кения стреля по демонстранти, опитващи се да нахлуят в парламента (СНИМКИ)

Полицията откри огън по демонстранти, опитващи се да нахлуят...

Зеленски приветства заповедите за арест на Шойгу и Герасимов

Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Международния наказателен...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

КПКОНПИ уличи в конфликт на интереси кмета на Горна Оряховица Николай Рашков

Антикорупционната комисия уличи кмета на Горна Оряховица Николай Рашков...

Тайван захапа Китай: Автокрацията е истинското зло

Демокрацията не е престъпление, автокрацията е истинското "зло". Това заяви...

Кения прати 400 полицаи в Хаити

Борба с бандите на острова

Мицкоски готов за диалог с новото българско правителство

Ако има желание и политическа воля, преговорната рамка на...

DPA: Урсула фон дер Лайен печели още един мандат

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще...

На Борисов Христо Иванов му е виновен (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заяви,...

Полицията в Кения стреля по демонстранти, опитващи се да нахлуят в парламента (СНИМКИ)

Полицията откри огън по демонстранти, опитващи се да нахлуят...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg