https://www.gerb.bg/bg

„Възраждане“ негодуват, че прокуратурата не открива престъпление в записа на ПП-ДБ (ВИДЕО)

Парламентарната група на „Възраждане“ се оплака, че прокуратурата не желае да разследва записа от националния съвет на ПП-ДБ, който бе пуснат от отцепилия се от тях депутат Радостин Василев.

От партията са получили постановление за отказ за образуване на досъдебно производство от СГП с прокурор Ивайло Петров, а според „Възраждане“ в записите има притеснителни факти за българската държавност.

Депутатът Петър Петров ги посочи – намерението за одобряване на ръководството на службите при съгласуване с посолствата и тупането на топката с временна комисия за имунитета на „един народен представител и бивш премиер“. Петър Петров не посочи директно името на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Постановлението на Апелативна прокуратура може да се обжалва и „Възраждане“ са го направили, а СГС е върнала преписката за доразследване.

„Възраждане“ обаче не са учудени, че прокуратурата, доминирана от ДПС, не желае да разследва техните слуги от ПП-ДБ и издава незаконосъобразни актове. За формацията на Костадин Костадинов не е изненада още, че в продължение на една година не е било направено нищо и не са били извършени действия от страна на Софийска градска прокуратура в отдел „Специализиран“ по сигнала на „Възраждане“. След като преписката бе върната за доразследване в началото на май месец 2024 г., „Възраждане“ очаквали СГП да се опита да установи кои са лицата от аудиозаписа и да се получи отговор на въпроса кои са тези лица, казали думите: „Службите ДАНС, ръководителите на ДАНС, главният секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО, мисля и че Военно, не знам дали ще го пипаме на наши хора от ПП-ДБ, които са одобрени от посолството и нямат нищо общо с ГЕРБ„. За съжаление „Възраждане“ получили вчера постановление отново от същия прокурор от СГП – Ивайло Петров, с което се отказва да се образува досъдебно производство.

Фрапантното е, че не са извършени никакви действия по разследването. СГП не желае да разбере кои са тези лица, какво точно са казали, обсъждали и какви теми са обсъждали„, посочи адвокат Петър Петров.

За пореден път има нежелание от страна на някои части от прокуратурата да разследват твърдения за деяния от ръководството на ПП-ДБ. „Възраждане“ отново ще обжалват прокурорското постановление пред Апелативна прокуратура. Формацията ще се опита да покаже какво не е направила Софийска градска прокуратура и Софийска апелативна прокуратура дали има намеса на други държави в службите за сигурност.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Пожар обхвана района на Мъглиж

Голям пожар е избухнал в района на с. Ветрен,...

Обявяват частично бедствено положение в общините Рила, Кочериново и Бобошево

Областният управител на Кюстендил обявява частично бедствено положение в...

В Русия харесаха Даниил Видински за патриарх на България (СНИМКИ)

Изборът на нов патриарх на Българската православна църква (БПЦ)...

Мъж се е удавил край Созопол

Трагичен инцидент по Южното Черноморие

Митничари откриха 22 хил. кутии цигари, укрити в кутии за баница (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=H31Q8gm2oyw Митнически служители откриха 22 хиляди кутии цигари, укрити в...

Обявиха безсрочно бедствено положение в с. Овча могила заради безводие

Безсрочно бедствено положение обявиха в свищовското село Овча могила...

БСП-София не признава връщането на Иван Таков начело на структурата

БСП-София не признава решенията на контролната комисия на партията...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПП-ДБ отричат да са разговаряли за правителство с Възраждане

ПП-ДБ отричат да са разговаряли за правителство с "Възраждане". С...

Авиобомба от Втората световна война е открита близо до фабрика на Tesla в Германия

Германските власти планират да взривят авиационна бомба от времето...

Поскъпват повечето хранителните стоки на едро

Поскъпват по-голямата част от основните хранителни стоки, зеленчуци и...

Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС на 1 юли

Това съобщиха от президентската институция

Иран избира президент

В Иран се провеждат президентски избори. Иранците трябва да...

Русия: Дрон на коалицията приближи опасно руски самолет над Сирия

Москва отново изреди нарушения на западната коалиция

Десетки хиляди участваха на гей парада в Париж (СНИМКИ)

Десетки хиляди участваха в гей парада във френската столица...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg