https://www.gerb.bg/bg

Управляващите във Венецуела търсят подкрепа за Мадуро

Снимка: EPA/Miguel Gutierrez

Управляващата партия на Венецуела тества в неделя кампания за организиране на избиратели, целяща да подкрепи кандидатурата на президента Николас Мадуро за трети мандат, съобщава АП.

Оценката последва седмици усилия на местните организатори от Обединената социалистическа партия на Венецуела за увеличаване на подкрепата за Мадуро. Всеки от тях имаше за задача да добави в база данни по 10 избиратели, които са обещали да гласуват за Мадуро на дългоочакваните президентски избори на 28 юли.

Местните организатори, както и гласоподавателите, които обещаха своята подкрепа, се очакваше да получат телефонни обаждания за проверка в неделя. Организаторите, които все още не са въвели информация за избирателите в базата данни поради липса на достъп до интернет или опит с базите данни, получиха помощ на партийни събрания в цялата страна.

В деня на изборите местните партийни лидери трябва да гарантират, че регистрираните от тях гласоподаватели ще стигнат до урните независимо от всичко.

Усилията за измерване на подкрепата идват в момент, когато чавистите – поддръжници на покойния пламенен лидер Уго Чавес – вече не са надеждната сила, която лесно печелеше изборни победи, докато често разделената опозиция продължава да работи в унисон.

Промените във всеки блок бяха предизвикани основно от сложната икономическа и политическа криза, която разруши страната. В резултат на това изборите са най-голямото предизвикателство, пред което е изправена управляващата партия, откакто Чавес, наставникът и предшественик на Мадуро, стана президент преди повече от две десетилетия и започна това, което той описа като социалистическа революция във Венецуела.

Вече се доближаваме до рекордни числа, каза Мадуро в неделя вечерта, без да споделя данни. Нивото на организация, което сте достигнали в този момент, е впечатляващо.“

Мадуро добави, че от понеделник той иска „да види количествено и качествено нарастване на демонстрациите във всеки квартал, във всяка енория, във всяка общност, във всяка община„.

Хора, лоялни на управляващата партия, контролират всички клонове на правителството на Венецуела, а държавните служители са постоянно притискани да участват в демонстрации. Всеки държавен служител също е призован да регистрира 10 избиратели, подкрепящи Мадуро.

Местните лидери, които събират имената на очакваните избиратели на Мадуро, координират различни правителствени програми, включително доставката на субсидирана храна. Някои от тези лидери в Каракас използваха регистрационните файлове на хранителната програма, за да идентифицират хора в своята общност, които биха могли да добавят към базата данни с избиратели.

Припомняме, че избирателният орган на Венецуела по-рано тази година насрочи президентските избори за 28 юли. С това бе изпълнена една от разпоредбите на споразумение, подписано миналата година между правителството на Мадуро и подкрепяната от САЩ опозиционна коалиция Единна платформа.

Съгласно споразумението и двете страни обещаха да работят за подобряване на условията за свободни и честни избори. Но Мадуро и неговите съюзници непрекъснато тестваха границите на споразумението, включително като блокираха кандидатурата на главния опонент на президента Мария Корина Мачадо, както и на избрания от нея заместник.

Мачадо и коалицията сега подкрепят бившия дипломат Едмундо Гонсалес Урутия.

Преди работата по проверката в неделя членовете на партията сигнализираха, че информацията, събрана чрез организационната кампания, ще бъде внимателно проверена.

Членът на Националното събрание Саул Ортега каза по-рано тази седмица пред държавната телевизия, че усилията представляват „истинско проучване“ на страната и не са „нищо друго освен проследяване на вота“ във Венецуела.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ЕКСКЛУЗИВНО В News24sofia.eu! Тоца Крокодила здраво си подкастри носа (СНИМКИ)

Мис България Антония Петрова, по мъж Батинкова, се подхлъзна по...

УЖАС НА РЕЛСИТЕ: Влак помете ченге! (СНИМКИ)

Кошмарният инцидент се разиграл на прелез. Разследват се причините за сблъсъка

Столичната община ще осигури допълнителен транспорт за Задушница

Столичната община ще осигури допълнителен превоз за възпоменанието Задушница, което ще бъде в...

Турция в плен на жегите: 52 градуса са измерени в град Шанлъурфа

Турция е в плен на жегите, които надхвърлят показателите...

Израел ликвидира бойци на „Ислямски джихад“ на Западния бряг

Израелските сили в петък са застреляли двама палестински въоръжени...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Откраднаха 12 000 лева от офис за счетоводни услуги в Бургас

Мъж извърши кражба на голяма парична сума от офис...

Onsemi ще построи завод за чипове в Чехия за 2 млрд. долара

Американският производител на полупроводници ON Semiconductor Corp. (Onsemi) планира да...

Задържаха двама от Кюстендил по средата на сделка за кокаин

Задържаха двама жители на Кюстендил за притежание на кокаин,...

Интернет измамник опита да източи 100 000 лева от община Дупница

Интернет измамник се е опитал да източи 100 000...

ТЕЦ „Бобов дол“ отново не работи

ТЕЦ "Бобов дол" отново спря работа, съобщава БНР. Изпълнителният директор на...

Наводнения заляха североизточен Бангладеш

Мусонните дъждове причиниха мащабни наводнения в североизточен Бангладеш, блокирайки...

40% от българите се борят със затлъстяване

40% от българите са с индекс на телесна маса...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg