https://www.gerb.bg/bg

Украинското зърно влиза в Народното събрание

Снимка: Министерски съвет

Премиерът акад. Николай Денков очаква Народното събрание да разбере, че България не трябва да спира вноса на пшеница от Украйна, а да се насочат усилията към специфичните проблеми на зърнопроизводителите. На брифинг в Министерски съвет по горещата тема от вчера и днес, премиерът обясни, че украинското зърно е обсъждано много внимателно, с аргументи и земеделският министър Кирил Вътев бил запознат с нея с всичко по време на редовното заседание на властта. Това, което може би не знае, че темата ще бъде внесена в Народното събрание, уточни Денков.

Той е готов на разговори с тези зърнопрозиводители, които наистина имат проблеми. В този сектор през последните години има големи печалби, но кои са тези производители – малки или средни предстои да стане ясно. Не може да се твърди, че секторът не получава подкрепа от държавата, ще е трудно да се намери тема на дискусия, даде да се разбере Денков.

Иначе той съчувства на земеделския министър, който по думите му е в трудна ситуация, защото има сблъсък на интереси с производителите на слънчоглед и олио. Ясно е, че има различни интереси, но е много важно в решението, което ще се вземе, да се отчетат основните приоритети за държавата и правителството, каза Денков.

Той посочи, че водещо трябва да бъде осигуряването на по-ниски цени на земеделските продукти. Там, където има специфични проблеми, трябва да се търси решение, където да се насочи конкретното решение към специфичните проблеми на производителите, настоя Денков.

Припомняме, че днес лидерът на БСП поиска земеделският министър да дойде на изслушване в пленарна зала след обявената вчера стачна готовност на земеделски производители. Министър Вътев ще бъде на изслушване в ресорната комисия днес следобед.

Преди това преработвателите на слънчоглед предупредиха, че ако не се разреши вносът от Украйна, те ще бъдат принудени да затворят мощности, тъй като българските производители задържат продукцията си още от миналата година в очакване на по-високи цени.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

СКАНДАЛНО В News24sofia.eu! Гнусни цигани пребиха шофьор на автобус с туристи в Ловешко (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://youtu.be/1jbtMPyP_5o Шокиращо видео се разпространява мълниеносно в социалните мрежи. На...

Ердоган изрази съболезнованията си за терористичната атаката в Дагестан

В телефонен разговор турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази...

Затварянето на ГКПП „Рафах“ възпрепятствало евакуацията на поне 2000 пациенти

Затварянето на пропускателния пункт при Рафах между Египет и...

АКФ: За разлика от Гешев, срещу Сарафов няма никакви реални политически атаки

Антикорупционни институции 2023: точка на замръзване" - така е...

Полицията в Кения стреля по демонстранти, опитващи се да нахлуят в парламента (СНИМКИ)

Полицията откри огън по демонстранти, опитващи се да нахлуят...

Зеленски приветства заповедите за арест на Шойгу и Герасимов

Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Международния наказателен...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лек автомобил блъсна мъж с тротинетка в Русе

Мъж е в тежко състояние след пътен инцидент в...

Италия откри още 14 загинали мигранти след инцидент в неделя

Италианската брегова охрана е открила още 14 тела на...

Горан Благоев: Двама от кандидатите за патриарх са проводници на руско влияние

Двама от кандидатите за патриарх, митрополит Даниил Видински и...

Армения предлага на Азербайджан да разследват за нарушения на примирието

Кабинетът на премиера на Армения Никол Пашинян в събота...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg