https://www.gerb.bg/bg

Тръмп води пред Байдън с 49% на 43% (ОБНОВЕНА)

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, снимка: EPA/ERIK S. LESSER

Преднината на Доналд Тръмп в президентската надпревара през 2024 г. се увеличи. Това показват резултатите от ново проучване на общественото мнение, изготвено от The New York Times и Siena College.

Допитването бе проведено след считаното за неуспешно представяне на президента Байдън в дебата миналата седмица. Опасенията, че той е твърде стар, за да управлява ефективно, нараснаха до нови висоти сред демократите и независимите избиратели.

Сега Тръмп води пред Байдън с 49% на 43% сред вероятните гласоподаватели в национален мащаб. Това е най-голямата преднина, която Тръмп е регистрирал в проучване на Times/Siena от 2015 г. насам. Той води с още повече сред регистрираните избиратели, 49% срещу 41%.

Съмненията относно възрастта и проницателността на Байдън са широко разпространени и нарастват. Мнозинството от всяка демографска, географска и идеологическа група в анкетата – включително чернокожите избиратели и тези, които казаха, че все още ще гласуват за него – смятат, че Байдън, на 81, е твърде стар, за да бъде ефективен.

Като цяло 74 процента от избирателите го смятат за твърде стар за поста. Притесненията относно възрастта на Байдън скочиха с осем процентни пункта сред демократите през седмицата след дебата до 59 процента. Делът на независимите гласоподаватели, които мислят така, нарасна до 79%, което почти съвпада с мнението на републиканците за президента.

Припомняме, че Белият дом в сряда отхвърли като „абсолютно невярно“ съобщение на New York Times, че президентът на САЩ Джо Байдън обмисля дали да продължи кандидатурата си за преизбиране през ноември.

Вицепрезидентът Камала Харис е най-добрата алтернатива да замени президента на САЩ Джо Байдън, ако той реши да не продължи кампанията си за преизбиране, казаха седем високопоставени източника от кампанията на Байдън, Белия дом и Националния комитет на Демократическата партия с познаване на актуални дискусии по темата.

Обърканото, понякога несвързано и широко критикувано представяне на Байдън в първия дебат предизвика вълна от паника в Демократическата партия заради опасенията, че той може да не е достатъчно годен, за да изкара втори мандат, и предизвика призиви на топ помощници да подадат оставка.

Някои влиятелни демократи предложиха алтернативи на Байдън освен Харис, включително популярни членове на кабинета и губернатори от Демократическата партия като Гавин Нюсъм от Калифорния, Гретчен Уитмър от Мичиган и Джош Шапиро от Пенсилвания. Но опитът да се избегне номинация на Харис е самозалъгване и би било почти невъзможно, казаха източници на „Ройтерс“, които не пожелаха да бъдат назовани.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Борисов си свършил работата – победил на изборите и то потентно (ВИДЕО)

Костадин Костадинов бил новият Пеевски в парламента

НАТО не може да измисли име за новата си роля в Украйна

Очаква се лидерите на Северноатлантическия алианс да одобрят инициативата координиране...

В Гърция Радев настоя да заработи газовия терминал Александруполис

Газовият терминал край Александруполис трябва да заработи най-късно през...

Пожар обхвана района на Мъглиж

Голям пожар е избухнал в района на с. Ветрен,...

„Пирогов“ с последна информация за един от простреляните в кв. „Модерно предградие“ в София

В Спешното отделение на университетската болница "Пирогов" е транспортиран...

В Русия харесаха Даниил Видински за патриарх на България (СНИМКИ)

Изборът на нов патриарх на Българската православна църква (БПЦ)...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg