https://www.gerb.bg/bg

Сунак обещава финансова сигурност на британците преди изборите

На снимката: Министър-председателят Риши Сунак

Британският премиер Риши Сунак трябва да разкрие своя манифест на Консервативната партия във вторник, в който обещава на избирателите „финансова сигурност“ преди парламентарните избори, съобщава АФП.

Ние, консерваторите, имаме план да ви осигурим финансова сигурност„, ще каже той, според цитати от речта му, публикувани предварително. Ще дадем възможност на работещите хора да задържите повече от парите, които печелите, защото вие сте ги спечелили и имате право да избирате за какво да ги харчите„.

Проучванията показват, че Сунак и консерваторите вероятно ще претърпят сериозно поражение от основната опозиционна Лейбъристка партия на изборите на 4 юли.

Кампанията му се сблъска с трудна битка през последните дни, включително критики за ранното му напускане на събитията по случай Деня D.

Торите обещаха допълнителни намаления на данъците от началото на кампанията и обвиниха лейбъристите, водени от Кийр Стармър, че искат да увеличат данъчната тежест върху домакинствата.

Знаем какво винаги правят социалистите: вземат повече от парите ви„, да каже той във вторник.

Миналата седмица той беше обвинен в лъжа по време на телевизионния си дебат със Стармър, тъй като използвал спорни данни, за да твърди, че лейбъристите планират да повишат данъците.

Остават по-малко от три седмици до изборите, а социологическите проучвания все още дават преднина на лейбъристите от около 20 пункта пред консерваторите. Антиимиграционната партия „Реформирай Великобритания“, водена от Найджъл Фараж, е на трето място.

Консерваторите, които са на власт от 14 години, поемат тежестта на трудностите, причинени от Брекзит, скандалите в правителството на бившия премиер Борис Джонсън и кризата с разходите за живот, която удари британците от 2022 г. насам.

В интервю за BBC в понеделник вечерта Сунак призна, че „става все по-трудно“ да станеш собственик на жилище и обеща мерки за коригиране на ситуацията.

Припомняме, че в края на май след спекулации Сунак потвърди, че изборите ще се проведат след няколко седмици на 4 юли. Национални избори във Великобритания ще се проведат през втората половина на годината, заяви той малко преди това.

В Обединеното кралство парламентарните избори – на които депутатите се избират в парламента – се провеждат на всеки пет години.

Най-късно следващите избори законно биха могли да се проведат на 28 януари 2025 г., но Сунак има правомощието да свика такива и по-рано.

За да проведе избори, министър-председателят трябва първо да поиска от краля да разпусне парламента. Вотът обикновено се провеждат 25 дни по-късно.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ЕКСКЛУЗИВНО В News24sofia.eu! Тоца Крокодила здраво си подкастри носа (СНИМКИ)

Мис България Антония Петрова, по мъж Батинкова, се подхлъзна по...

УЖАС НА РЕЛСИТЕ: Влак помете ченге! (СНИМКИ)

Кошмарният инцидент се разиграл на прелез. Разследват се причините за сблъсъка

Столичната община ще осигури допълнителен транспорт за Задушница

Столичната община ще осигури допълнителен превоз за възпоменанието Задушница, което ще бъде в...

Турция в плен на жегите: 52 градуса са измерени в град Шанлъурфа

Турция е в плен на жегите, които надхвърлят показателите...

Израел ликвидира бойци на „Ислямски джихад“ на Западния бряг

Израелските сили в петък са застреляли двама палестински въоръжени...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Хусите потопиха украински кораб в Аденския залив

Според говорител на бунтовническото движение украинският кораб "Вербена", станал...

Катастрофа взе четири жертви в Северна Гърция (ВИДЕО)

Четирима души са загинали при челен сблъсък между кола...

УЖАС НА РЕЛСИТЕ: Влак помете ченге! (СНИМКИ)

Кошмарният инцидент се разиграл на прелез. Разследват се причините за сблъсъка

Onsemi ще построи завод за чипове в Чехия за 2 млрд. долара

Американският производител на полупроводници ON Semiconductor Corp. (Onsemi) планира да...

Проверка откри нарушения при двама туроператори на ГКПП „Капитан Андреево“

Проверки на туроператорите установи двама нарушители, при които липсва...

Медведев: Следващото предложение на Русия към Украйна ще бъде по-лошо от предишното

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий...

Рияд: Мирът в Украйна минава през трудни компромиси и преговори с Русия

Външният министър на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg