https://www.gerb.bg/bg

Според Кремъл разумните държави подкрепят мирния план на Путин

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Изявленията на Киев и западните страни, които отхвърлиха мирния план на руския президент Владимир Путин, са недалновидни, но разумните хора все пак ще се замислят върху предложението на Москва. Това заяви пред медиите в четвъртък рессекретарят на руския лидер, цитиран от ТАСС.

Чухме изявления от Киев, изявления от столиците на колективния Запад, в които планът беше определен като ултиматум и напълно отхвърлен. Смятаме това за недалновидно решение.

В същото време, според Песков, „това не означава, че по-трезво мислещите хора в страните от колективния Запад и в самата Украйна не са мислили за този план“.

Сигурни сме, че някой там със сигурност ще се замисли. Но засега имаме това, което имаме„, добави Песков.

Лидерите на страните от Г-7 не са обсъждали предложението на руския президент Владимир Путин за мир в Украйна, тъй като всички са наясно, че то не е сериозно. Това заяви на 15 юни германският канцлер Олаф Шолц.

САЩ също отхвърлиха мирния план на Путин, заявявайки, че руският лидер не е състояние да отправя искания към Украйна за прекратяване на войната.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пък сравни предложението на Путин с политиката на нацисткия лидер Адолф Хитлер.

Путин, говорейки на среща с ръководството на руското външно министерство, посочи основните условия за започване на мирни преговори с Украйна за прекратяване на конфликта: изтеглянето на украинските войски от цялата територия на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област и отказът на Киев да се присъедини към НАТО.

Той припомни, че, по думите му, всички подробности около извънблоковия статут на Украйна и нейната демилитаризация „са били договорени в Истанбул още през пролетта на 2022 година до най-големи подробности, включително брой танкове„.

Основните споразумения за мирно уреждане трябва да бъдат фиксирани с международни договори; естествено се очаква и премахване на санкциите срещу Русия„, добави той.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Радев: Процесите, които текат в РСМ я отдалечават от европейската интеграция

Тези процеси, които се случват в РСМ отдалечават страната...

Руски съд осъди американец, роден в Русия, но осиновен в САЩ, за наркотрафик

Руски съд осъди в четвъртък американския гражданин Робърт Романов...

Петима загинали и над 60 ранени при експлозия в Турция (СНИМКИ)

Сграда в турския град Измир е била частично разрушена...

Пропалестински демонстранти развяха банери от покрива на австралийския парламент

Пропалестински демонстранти се изкачиха на покрива на сградата на австралийския парламент...

БСП в драматична ситуация очакват третия мандат

В БСП са убедени, че Румен Радев ще им...

Апелативен прокурор оттегли протеста на Димитър Франтишек Нико Тупарев да е на свобода (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=TTKP5pHXGc0&t=53s Прокурор от Софийска апелативна прокуратура оттегли протеста на Софийска...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg