https://www.gerb.bg/bg

„София Прайд“ 2024 ще се проведе утре на площад „Батенберг“ в столциата

Снимка: sofiapride.org

София Прайд“ 2024 ще се проведе утре, 22 юни, на площад „Батенберг“ в столицата. Вратите на най-голямото събитие в подкрепа на човешките права отварят в 14:00 часа, а концертът ще започне в 16:00 часа. Мирното протестно шествие по улиците на София, което се провежда за 17-та поредна година, ще започне от площад „Батенберг“ след 19:00 часа.

Организаторите споделиха правилата за участие и безопасност на сайта на „София Прайд“ – sofiapride.org. Поради очакваните високи температури в събота е препоръчително участниците да носят шапки и слънцезащита. Ще има осигурена достатъчно вода. През последните издания на Прайд досега инциденти не са се случвали, заради добрата координация със СДРВ и допълнителна охрана. Все пак за безопасно придвижване до събитието от Прайд препоръчват участниците да се движат на групи, без да показват аксесоари, асоциирани с ЛГБТИ+ общността, както и да използват градски транспорт или такси при придвижване до събитието и след него. Участниците в „София Прайд“ са приканени да не провокират или отговарят по никакъв начин на провокации от хора извън шествието.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е %D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F_%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B4_2024_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-1024x1024.jpg

Сцената на „София Прайд“ 2024 ще посрещне едни от най-хитовите и популярни артисти в България – Мила Роберт, Дара Екимова, Лидия, Михаела Маринова, Venci Venc’, Ирина Флорин, Ваня Щерева, рок групата Overhook, певицата YVA и украинският певец Орфи. Организаторите за втора поредна година ще даде възможност на млади артисти да се изявят и да пеят пред хиляди. Тази година това са магнетичната певица GABÓ, завладяващото трио VIVA, алтернативната и винаги готова да разбива клишета Elittna, харизматичните артисти Yasen и Робин, представляващи модерната поп музика в България и първата оперна певица в историята на „София Прайд“ – Рая-Христина Вътева.

Тази година кампанията на „София Прайд“ “България е и нашият дом” търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им. 8 успели в своята сфера професионалисти застават с лицата и имената си на билборди в София като част от кампанията. Историите им ще бъдат разказни дигитално в профилите във „Фейсбук“ и „Инстаграм“ на „София Прайд“ в следващите дни.

Снимка: sofiapride.org

Сред личностите, които се включват в кампанията, са доктор Мирослав Ангелов – лекар кардиолог, доктор Мила Бобадова – ветеринарен лекар, Драгомир Симеонов – юрист, Клемон Боло-Суков – преподавател по народни танци, Красимира Хаджииванова – съосновател на платформата “Майко Мила”, Надежда Рангелова-Бояджиева – животновъд и активист за детско здраве, Симона Методиева – социален педагог и Александър Миланов – медицински работник.

„София Прайд“ се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.

Събитието през 2024 е подкрепено от Български фонд за жените, Посолство на САЩ в България, Посолство на Австралия, Посолство на Австралия, Посолство на Великобритания, Посолство на Кралство Нидерландия и компаниите Mastercard, Paysafe, Progress, Absolut, Accenture, IBM, Ingram Micro, EY, HP Enterpise, Sutherland, Kin+carta, WorkNomads LAB Hotel, Fashion Days, Sensata и Grand Hotel Millennium.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медведев: САЩ са на крачка да загубят Студената война

Съединените щати са "на една крачка" да загубят Студената...

МО поканило Радев като държавен глава, а отказът му е личен

Нормална практика е президентът Румен Радев или премиерът Димитър...

МВР не знае как Брендо е влязъл в страната

Последното регистрирано преминаване на границата от страна на Евелин...

Откриха 250-килограмова бомба от ВСВ край Берлин

Откриха 250-килограмова бомба от Втората световна война близо до...

Андрей Гюров не декларирал участие в НПО и дружество с ограничена отговорност

Антикорупционната комисия обяви мотиви за решението си, че подуправителят на...

Със закон Словакия засилва охраната на водещи политици

Парламентът на Словакия одобри пакет от закони, имащи за...

Пеевски: Президентът е подчинен на зависимости и връзки на Изток

Президентът Румен Радев обслужва чужди, а не националните български...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Япония наложи нови санкции срещу Русия, Китай, Индия и други страни

Затягане на контрола над търговията с електроника

Иран обмисля да признае армията на Канада за терористична организация

Парламентът на Иран (Меджлис) предложи канадските въоръжени сили и...

Гвоздейков показа новите вагони на БДЖ – първа стъпка за модернизация на жп транспорта ни (СНИМКИ)

БДЖ се модернизира. Транспортният министър Георги Гвоздейков показа новодоставените...

АКФ: За разлика от Гешев, срещу Сарафов няма никакви реални политически атаки

Антикорупционни институции 2023: точка на замръзване" - така е...

Тръмп спира военната помощ за Украйна при неин отказ от мирни преговори с Русия?

Двама ключови съветници на Доналд Тръмп му представиха план...

Армения също призна Палестина

Армения призна Палестина. Това съобщи общественото радио на страната, позовавайки се на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg