https://www.gerb.bg/bg

Служебното МЗ твърдо държи да се строи нова детска болница

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Тодор Стефанов

Служебното Министерството на здравеопазването заяви в изпратено до медиите съобщение, че застава твърдо зад строителство на сграден фонд и модерна инфраструктура за дейността на Държавна многопрофилна болница за активно лечение на деца.

Изявлението на МЗ идва, след като на пресконференция по-рано днес НПО и столични болници излязоха с скания и въпроси към здравното министерство за създаването на национална педиатрия.

От МЗ информират, че за утре, 19 октомври 2022 г., е планирана среща между министрите на здравеопазването Асен Меджидиев и на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, която има за цел да бъде ускорен процесът по одобряване на подходящ терен. В началото на следващата седмица в здравното министерство ще се събере и екип, в който освен Меджидиев и ресорните зам.-министри, ще бъдат поканени да се включат и директорът на СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ д-р Благомир Здравков, проф. Иван Литвиненко, както и представители на неправителствени организации. Идеята е да бъдат обсъдени стъпките за реална реализация на проекта в максимално кратък срок след дългогодишното му забавяне.

Министерството на здравеопазването е дало и ясни указания към ръководството на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД как да се действа, за да бъдат ускорени работата и процесите по одобряването на терен и техническо задание за проектиране и строителство на новата национална педиатрия. Вече е събрана информация и са разгледани всички предложени до момента варианти за имоти, подходящи за строителство с посочената цел. Съветът на директорите на държавното дружество е ангажиран с подготовката на проект на необходимата структура на бъдещата държавна детска болница, въз основа на която да бъде изготвено заданието за проектиране и строителство и да бъде избран теренът с най-подходящо местоположение и инфраструктурни характеристики.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ПРАВО НА ОТГОВОР! Д-р Гълъбица Спахиева: Нямам голи снимки!

След като по-рано днес Информационна агенция News24sofia.eu писа в...

Авиобомба от Втората световна война е открита близо до фабрика на Tesla в Германия

Германските власти планират да взривят авиационна бомба от времето...

Димитър Главчев не знае какво е уплашило НАТО-вския генерал Радев

Служебният премиер Димитър Главчев няма представа какво е смутило,...

Медведев: САЩ са на крачка да загубят Студената война

Съединените щати са "на една крачка" да загубят Студената...

МО поканило Радев като държавен глава, а отказът му е личен

Нормална практика е президентът Румен Радев или премиерът Димитър...

МВР не знае как Брендо е влязъл в страната

Последното регистрирано преминаване на границата от страна на Евелин...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Църквата отбелязва Петдесетница

Днес е Петдесетница - един от най-големите православни празници. Той...

Турция в плен на жегите: 52 градуса са измерени в град Шанлъурфа

Турция е в плен на жегите, които надхвърлят показателите...

Полицията в Кения стреля по демонстранти, опитващи се да нахлуят в парламента (СНИМКИ)

Полицията откри огън по демонстранти, опитващи се да нахлуят...

Кирил Петков във „Фейсбук“: ПП-ДБ затварят опънатия чадър над корупционерите

ПП-ДБ внесоха в деловодството на Народното събрание закона за...

Временна комисия се захваща с Правилника на Народното събрание

Председател ще е Анна Александрова от ГЕРБ-СДС

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg