https://www.gerb.bg/bg

Швейцарците подкрепиха Закона за възобновяемата енергия

Снимка: iStock

Швейцарските гласоподаватели на референдум в неделя подкрепиха законодателство за насърчаване на възобновяемата енергия, съобщава „Ройтерс“.

Законът за енергетиката, който беше поставен на референдум от опоненти, които твърдяха, че би бил твърде скъп и не е подходящ за целта, беше подкрепен от повече от две трети от гласоподавателите, показват предварителните резултати и прогнози, публикувани от обществения оператор SRF. Очаква се да влезе в сила през следващата година.

Федералният закон, приет през есента на 2023 г., включва мерки за стимулиране на транспортирането, съхранението и производството на електроенергия, включително улесняване на инсталирането на слънчеви панели върху сгради.

Той също така включва разпоредби за финансиране на тези мерки.

Швейцария е в спор с висш европейски съд, който през април постанови, че властите не правят достатъчно за борба с глобалното затопляне.

Същевременно гласоподавателите отхвърлиха отделни предложения, предназначени да ограничат нарастващите разходи за здравно осигуряване.

Две отделни инициативи бяха провалени, които или се опитваха да обвържат здравноосигурителните вноски с доходите, или да наложат ограничения върху увеличенията на таксата, показват резултатите.

Критиците на здравните планове твърдяха, че ще се наложат по-високи данъци, точно когато правителството се бори с това как да финансира допълнителни пенсионни плащания, които трябва да влязат в сила през 2026 г. и бяха подкрепени от швейцарските избиратели през март.

Предложенията за ограничаване на разходите за здравно осигуряване се радваха на подкрепа от мнозинството по-рано в кампанията, показаха проучвания.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Пирогов“: Падналото от тераса дете във Враца е оперирано

Спокойно е преминала нощта за 7-годишното момиченце

Япония наложи нови санкции срещу Русия, Китай, Индия и други страни

Затягане на контрола над търговията с електроника

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПЪРВО В News24sofia.eu! Благо Джизъса се цани за „Ерген“ 4

Благой Георгиев, по- извстен с прозвището Джизъса имал мераци...

Йотова очаква диалог и съставено 50-о Народно събрание

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква 50-ото Народно събрание да се...

ТЕЦ „Бобов дол“ отново не работи

ТЕЦ "Бобов дол" отново спря работа, съобщава БНР. Изпълнителният директор на...

Френските оръжия скараха отново Армения и Азербайджан

Отношенията между Армения и Азербайджан, които се стремят към мирен...

Най-малко 9 ранени при стрелба в Мичиган

Най-малко девет души са били ранени при стрелба в...

Атанас Зафиров е новият временен лидер на БСП

Досегашният заместник-председател на Корнелия Нинова - Атанас Зафиров, е...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg