https://www.gerb.bg/bg

Шефът на Топлофикация София се оттегля от поста

Инж. Александър Александров, снимка: (архив) БГНЕС

Изпълнителният директор на „Топлофикация София“ ЕАД инж. Александър Александров се оттегля от поста.

Причината – не иска да бъде повод и обект на политически спекулации и манипулативни внушения, които уронват авторитета му и целят да поставят под съмнение професионалната му експертиза и етика.

Това заявява самият Александров в позиция до медиите.

Във връзка с разпространената в последните дни информация относно управлението на топлофикационното дружество инж. Александров припомня и следните факти, които предоставяме без редакторска намеса:

  • В периода на моето управление, с безвъзмездното финансиране от Агенцията за търговия и развитие на САЩ, възлизащо на близо $1 млн. по договор сключен със Столична Община бе изработен план за оздравяване и модернизация на „Топлофикация София“ ЕАД, изпълняван от консултанта „Black and Veatch“, с подкрепата на Green Energy Advisors LLC и Marathon Capital LLC. Той включва, както техническа, оперативна и финансова стабилизация, така и модернизация на мощностите и мрежата, като в същото време бе изцяло съобразен със „зелената сделка“ в ЕС. По-късно той стана основа на изработената от нас „Цялостна стратегия за модернизация и екологична трансформация на „Топлофикация София“ ЕАД“. На основание тези проекти Дружеството кандидатства пред Министерство на Енергетиката за финансиране от Модернизационния фонд, като междувременно бе осигурено и финансиране за изпълнение на плана изработен от американските консултанти.
  • През последните 5 години „Топлофикация София“ ЕАД направи няколко големи стъпки в посока дигитализиране на процеси, които я приближиха до модерните ютилити компании в сектора. Водени от визията за Смарт Топлофикационна система, като неизменна част от концепцията за умните градове внедрихме Система за мониторинг и управление (SCADA) на абонатните станции. Към момента „Топлофикация София“ ЕАД разполага с термо-хидравличен модел, който е разработен с компютърна симулационна среда Termis v.7 – водещ в световен мащаб софтуер за моделиране на топлофикационни мрежи.
  • Работихме успешно по внедряване на съвременна автоматизирана платформа за термо-хидравлично моделиране, мониторинг и управление на топлопреносната мрежа.
  • Завършихме и продължаваме да надграждаме внедряването на САП в процесите на Дружеството.
  • Разработихме нов потребителски сайт с клиентски портал, предлагащ голям брой електронни услуги с цел повишаване на клиентската ни удовлетвореност.
  • През последните пет години усилията ни бяха възнаградени с устойчива тенденция за нарастване броя на нашите клиенти, като те се увеличиха с 15 094 или +3,4% . За същия период към топлопреносната мрежа са присъединени 585 нови сгради и в резултат на това трасето бе увеличено с над 24 км.
  • Справяхме с предизвикателството да работим и поддържаме топлопреносна мрежа, изградена в средата на миналия век, без да имаме достатъчна ликвидност за необходимите инвестиционни и ремонтни дейности. И въпреки тези затруднения, в това време започна подготовката и бе възложена най-мащабната в историята на Дружеството реконструкция на магистрални топлопроводи.

За всичко това инж. Александър Александров благодари за всеотдайността и професионализма на екипа, с който са работили заедно.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САМО В News24sofia.eu! Инфарктно лято за медиците от Спешна помощ в Бургас

Едва с два реанимационни екипа разполага Центъра за спешна...

Пламен Киров: Имаме два парламента в мандат

50-ото НС вече е в мандат. Той започна да...

Борислав Гуцанов: България има нужда от силна лява партия

На България е необходима силна лява партия. Трябва да...

Малайзия иска да се присъедини към БРИКС

Малайзия се готви да се присъедини към групата на...

Напрежение и предупредителни изстрели по границата между Северна и Южна Корея

Военните на Южна Корея произведоха предупредителни изстрели, след като...

Поройни дъждове в Ел Салвадор взеха 11 жертви

Поройните дъждове, които връхлетяха тихоокеанското крайбрежие на Централна Америка...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

51 000 десетокласници се явиха на НВО по математика

50 982 ученици десетокласници са се явили на днешния...

Германия предлага нова доброволна военна служба

Министърът на отбраната на Германия представи предложение за нова...

Служебният кабинет дава на ЦИК допълнителни 23,5 млн. лв. за изборите от 9 юни

Служебното правителството е одобрило на днешното си заседание допълнителни...

Нови скандални разкрития за босовете на „Bulmint“ Владимир Спасов, Пламен Запрянов и Нина Йорданова (СНИМКИ)

Излъгал ли е бившият главен прокурор ФБР – това се готви да разкрие щатски журналист на свободна практика

ЕЦБ: Спадът на дела на еврото в световните валутни резерви продължава

Делът на еврото в световните валутни резерви рязко спадна...

Пламен Киров: Имаме два парламента в мандат

50-ото НС вече е в мандат. Той започна да...

Христо Иванов напуска НС веднага след клетвата си като депутат

Бившият председател на "Да, България" Христо Иванов няма да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg