https://www.gerb.bg/bg

Съдът пусна от ареста длъжностните лица от МОН, обвинени за пране на пари

Снимка: Петър Христов, Информационна агенция „Нюз 24“ София (www.news24sofia.eu

Софийският апелативен съд пусна от ареста Сали Табаков и отмени всички рестрикции както за него, така и за Зехир Османов, съобщи БТА.

Двамата, заедно с Албена Михайлова, са длъжностни лица от Министерството на образованието и са привлечени като обвиняеми заради пране на пари, след като са сключили неизгодна сделка за закупуването на превозни средства, като от това е произлязла значителна вреда за МОН.

Но по време на днешното делото станало ясно, че Михайлова вече е пусната на свобода с парична гаранция от 5000 лева.

Адвокатът на Табаков и Османов Васил Василев обясни, че не става ясно каква е щетата, за която двамата му клиенти са обвинени. Василев поясни, че става дума за конкурс за покупка на автобуси, в който дори има включена поддръжка на превозното средство и затова според него става дума за незаконно обвинение.

От своя страна Ирина Арменова, прокурорът по делото, уточни, че в рамките на разследването са извършени редица дейности, като са разпитани и свидетели. Днес в съда част от тях бяха представени като пет тома нови доказателства.

Сали Табаков пък е поискал да бъде освободен от ареста заради тежко заболяване, което може да се влоши, ако не се спазва терапията.

Според Василев това дело е поръчково и в този случай няма помен от престъпление. Работата по договора продължава и в момента се правят ремонти, хора се занимават с поддръжка на превозни средства, подчерта още адвокатът.

Припомняме, че на 26 юни стана ясно, че Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинения на трима души по разследване за неизгодна сделка в Министерство на образованието и науката (МОН) и пране на пари. Като веществени доказателства са открити и иззети пари, злато и документи. От Османов са иззети общо 547 000 евро и 50 000 лева. От Табаков са иззети общо 320 000 лева, 510 000 евро и 272 монети от жълт метал с приблизителна стойност от 1 146 100 лева.

Отделно Районната прокуратура във Варна откри голямо количество боеприпаси в частен дом – 35 000 патрона за различно по вид огнестрелно оръжие, както и 2 броя гранати. Те са открити в дома на лицето С.Т., а по информация на „24 часа“ това е Табаков.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Според Кремъл разумните държави подкрепят мирния план на Путин

Изявленията на Киев и западните страни, които отхвърлиха мирния...

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване на заложници

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване...

ДАЗД се самосезира заради родители, дишали райски газ пред бебето си

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Съдът се презастрахова и наложи постоянен арест за Брендо

Макар и Евелин Банев - Брендо да излежава присъда...

Изграждат тренажорен комплекс за самолетите F-16 на летище Граф Игнатиево

Стартира изграждането на тренажорен комплекс за самолетите F-16 Block...

Националната система за борба с COVID-19 спира да функционира от 1 юли

От 1 юли се спира функционирането на Националната система...

Лондон: Русия вече не може да нанася удари с дронове дълбоко в Украйна

Украйна успешно предотвратява Русия да установи контрол над въздушното...

Проповедникът, ръководил смъртоносното религиозно събитие в Индия, отрича вината си

Проповедникът, който ръководи пренаселено религиозно събиране в Индия, на...

Мъж от Ботевград, отправял закани и размахвал нож, се сдоби с обвинение за хулиганство

Прокуратурата привлече към наказателна отговорност мъж от Ботевград. На И.Д....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg