https://www.gerb.bg/bg

Русия обяви, че е свален самолет със западно оръжие за Украйна до Одеса (ВИДЕО)

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Руските подразделения за противовъздушна отбрана свалиха военно-транспортен самолет, превозващ западно оръжие, до Одеса, коментира говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Близо до Одеса руските сили за противовъздушна отбрана свалиха украински военно-транспортен самолет, който доставяше голяма пратка оръжие, доставено на Украйна от Запада„, каза той.

Освен това, според Конашенков, оперативната и тактическата авиация е унищожила 67 района на концентрация на украински военен персонал и техника през последните 24 часа.

Руските ракетни войски са поразили 317 военни обекта, включително 274 крепости и райони за концентрация на жива сила на противника, 24 командни пункта и две полеви горивни съоръжения на украинските войски. Два украински дрона са свалени пред Лозовая и Веселая.

Според него оперативно-тактическата авиация е унищожила в районите на Кривая Лука и Красноармейск има два осветителни и насочващи локатора С-300, а в района на Северодонецк – една система за противовъздушна отбрана Оса АКМ, шест склада с ракетно и артилерийско оръжие и гориво.

Конашенков добави, че оперативно-тактическата авиация е ударила и 40 района на концентрация на украинска военна техника и личен състав в населените места Колодези, Торское, Кременная, Красни Лиман, Ямполовка и Новоселовка.

По думите му през нощта руската авиация е ударила четири струпвания жива сила и техника, както и колона с техника.

Той добави, че в същото време са унищожени „повече от 50 украински военнослужещи“, 14 бронирани машини, седем бойни машини на пехотата и бронетранспортьори.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Спипаха дилър с над 12 кг кокаин в Симитли

Обвиниха 53-годишен мъж за притежание на над 12 кг...

Датският премиер отложи срещите си в събота след нападението срещу нея

Министър-председателят на Дания Мете Фредериксен е получила лека травма...

Френските партии търсят съюзници преди предсрочните избори

Френските политически партии бързат да сформират алианси и да...

Надежда Нейнски не вижда как ще се състави коалиция

Резултатите от изборите са една голяма червена лампа за...

Германската полиция нащрек за атентати в навечерието на Европейското по футбол

"Нашият фокус е преди всичко върху заплахата от ислямски...

За ЕП гласуват в Латвия, Словакия, Италия, Малта и Чехия

Приключиха изборите в Нидерландия и Ирландия

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg