https://www.gerb.bg/bg

Русия нарече катастрофата с Ил-76 терористичен акт от страна на Украйна

Снимка: EPA

Русия обвини Украйна, че умишлено е свалила военнотранспортния самолет Ил-76, предаде Reuters.

Припомняме, че според руското Министерство на отбраната (МО) в самолета е имало общо 9 граждани на Русия – 6 души екипаж и 3-ма придружаващи 65-те украински военнопленници.

В свое изявление от МО на Русия посочват, че украинското правителство е било добре известено, че военнопленниците ще бъдат ескортирани с военен самолет до летището в Белгород днес. Съгласно по-рано сключено споразумение, размяната на затворниците е била предвидена да се случи на ГКПП Колотиловка, намиращо се на руско-украинската граница.

Осъществявайки този терористичен акт, украинското правителство показа истинското си лице. Управляващите не уважиха живота на своите собствени граждани„, се казва още в становището.

Външният министър на Русия също определи катастрофата като „варварски акт„.

В същото време, от украинската страна са отказали коментар с мотива, че е необходимо време, за да се изяснят причините за ситуацията.

Припомняме, че днес около 11:00 часа московско време (10:00 часа българско време), самолет Ил-76 се разби в Белгородска област при изпълнение на планов полет.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ, НАТО и геополитическите стратегии

САЩ, НАТО и геополитическите стратегии - въпроси и отговори...

Си Дзинпин и Путин затягат редиците в ШОС

Президентът на Китай Си Дзинпин заяви пред регионалния икономически...

Областния съвет на ДСП в Силистра застава зад Ахмед Доган

Областният съвет на ДПС в Силистра е подписал декларация,...

Товарният влак на ПП „Величие“ продължава – неясно накъде

Товарният влак на ПП "Величие" продължава "напред", макар и...

Чуждият бизнес у нас иска политическа отговорност

Седем търговски камари излязоха с отворено писмо до политическия...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg