https://www.gerb.bg/bg

Размразяване между БСП и Радев (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: БТА

Втората за днес среща в рамките на консултациите при президента Румен Радев – тази с БСП, може да се определи като епоха на размразяване, след ледниковата епоха между Позитано 20 и Дондуков 2 по време на лидерството на Корнелия Нинова.

Все пак от страна на БСП не пропуснаха да припомнят в един момент, че Румен Радев е издигнат, а и подкрепен за втория мандат именно от партията столетница.

БСП е най-старата системна партия с богат парламентарен опит. Как гледа БСП възможностите за излизане от политическата криза, обърна се Румен Радев към червените, убеден, че те следят възможните подходи за разплитане на политическия възел – от правителство на малцинството през експертно правителство на широка експертна основа и това, което от днес „Възраждане“ обявиха – ясно изразена анти ГЕРБ-ДПС коалиция. Той е сигурен, че БСП имат своя формула – или подкрепа за един от изброените варианти или ще предложат своя формула при реализация на третия мандат.

От страна на „червените“ присъстваха временният председател на партията Атанас Зафиров, депутатите Драгомир Стойнев, Борислав Гуцанов, Иван Иванов и евродепутатът Кристиан Вигенин.

Атанас Зафиров заяви, че политическата криза рискува да прерасне в конституционна криза. В сегашната тежка ситуация пред БСП има два пътя. Единият път е много удобен – БСП да бъдат странични наблюдатели или удобно роля на опозиция. Вторият път е като се опитат да участват в процесите в политиката, анализира Зафиров.

Снимка: БТА

БСП няма да подкрепи първия и втория мандат за съставяне на правителство или правителство на малцинството.

С ГЕРБ няма как да участваме под никаква форма на управление„, подчерта Атанас Зафиров. БСП ще предложат по-различен подход – в момента нови избори не са добро решение и трябва да се работи за формиране на разумна и пробългарска изпълнителна власт. БСП ще се опитат да бъдат проводник за една пробългарска власт.

За БСП ще бъде отговорност да не гледат от страни, а да използват силните си страни – да предложат опит, разум, реализъм и диалогичност в политиката.

Снимка: БТА

Зафиров декларира, че от БСП може да се очаква една разумна, реалистична и национално отговорна политика и действия. Иначе в рамките на правомощията на държавния глава е на кого да връчи третия мандат.

Атанас Зафиров заяви, че БСП не се плаши от нови избори, а дори напротив – ролята на партията на пета политическа сила нито отива, нито устройва социалистите. Той се надява да бъде намерена форма на диалог и БСП би участвала активно в опит да се състави правителство.

Снимка: БТА

Председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов заяви, че БСП са готови да работят за експертен кабинет на националното спасение. Важно е да започне силно ляво обединение, от което държавата има нужда и си пролича, че през последните години липсва силно ляво обединение, каза още Гуцанов.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

ИЗВЪНРЕДНО В News24sofia.eu! Напрежение в село Карлуково след като цигани пребиха шофьор на автобус край Луковит (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=nwMMHBz2oOc Напрежение в село Карлуково, след като преди дни двама...

Путин разпореди Русия да произвежда ракети със среден и малък обсег

Русия очевидно трябва да започне да произвежда ракети със...

Енергийният министър освободи шефа на БЕХ

Министърът на енергетиката Владимир Малинов освободи досегашния изпълнителен директор...

Съдът оправда Камен Донев по делото за обида към директора на Народния театър

Софийският районен съд (СРС) оправда актьора Камен Донев по...

Цоков отчете ръст на заплатите във ВУЗ-овете в добър диалог за бъдещето на страната

За последната една година заплатата за най-ниската академична длъжност...

Радев и еврокомисарят ни умуват как да се привлекат младите към спорта с програми на ЕС

Държавният глава Румен Радев обсъди с българския еврокомисар по...

Главчев от Брюксел: РСМ следва да изпълнява поетите ангажименти

Република Северна Македония следва да изпълнява поетите ангажименти, за...

Газа тъне в стотици хиляди тонове боклук, плъзват зарази

Могили от боклук, гниещи в жегата, се трупат близо...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пожар в Девинско изпепели селскостопански постройки и къща

Пожар в девинското село Стоманево унищожи в събота селскостопански...

Индонезия задържа 103 чужденци заради предполагаеми киберпрестъпления

Индонезийските имиграционни власти са задържали 103 чуждестранни граждани след...

Авиобомба от Втората световна война е открита близо до фабрика на Tesla в Германия

Германските власти планират да взривят авиационна бомба от времето...

С жребий обявиха резултатите за общински съветници в Борован

Стигна се до жребий при обявяването на резултатите за...

Близо 55% от медиците у нас са ставали жертва на агресия

Близо 55% от медиците у нас са ставали жертва...

Китай ще гради мостове в световната икономика

Китайският президент Си Дзинпин призова за изграждането на "мостове"...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg