https://www.gerb.bg/bg

Путин: Прекратяване на огъня в Украйна е невъзможно без ясни и необратими договорености

Руският президент Владимир Путин, снимка: EPA

Руският президент Владимир Путин заяви, че всяко прекратяване на огъня в Украйна е невъзможно без постигането на ясни и необратими договорености. Това подчерта Путин в разговор с журналисти след срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество. Думите му цитира руската информационна агенция ТАСС.

Ние трябва да постигнем това, че противната страна да се съгласи да предприеме такива стъпки, които да бъдат необратими и приемливи за Руската федерация,“ каза Путин. „Прекратяване на огъня без достигането на тази договореност е невъзможно.

Путин добави, че Русия не може да се съгласи на прекратяване на огъня с Украйна, защото няма доверие в ответните действия на Киев. Той припомни, че, според него, през 2022 година са били постигнати договорености за изтегляне на руските войски от Киев, но не последвали ответни стъпки от страна на Украйна.

Според Путин, западните страни обяснили, че в Киев „не могат да контролират всичките си въоръжени формирования, защото там уж има такива, които не се подчиняват на централните власти.“

Руският лидер отбеляза, че в крайна сметка Москва отново се сблъскала с измама: всички договорености, постигнати в Истанбул, били отхвърлени. „И това се случи нееднократно,“ добави той.

Затова просто сега да вземем и да обявим прекратяване на огъня с надеждата, че притивниковата страна ще предприеме някакви положителни стъпки, ние просто не можем,“ подчерта Путин. „Не може да се допусне, след прекратяването на огъня, че противникът няма да се възползва от това, за да подобри своето положение, да се въоръжи отново, да допълни армията си чрез насилствена мобилизация и да бъде готов за продължение на въоръжения конфликт.“

Припомняме, че руският президент Владимир Путин, говорейки на среща с ръководството на руското външно министерство, посочи основните условия за започване на мирни преговори с Украйна за прекратяване на конфликта: изтеглянето на украинските войски от цялата територия на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област и отказът на Киев да се присъедини към НАТО.

През юни в Швейцария се проведе мирна конференция, организирана от украинския президент Володимир Зеленски, на която той искаше световната общност да формулира обща визия за мира в Украйна, която да подкрепи мирната формула на украинския президент, но тази конференция не успя да постигне пробив до голяма степен поради отсъствието на важни страни като Китай и непоканването на Русия.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Новото нидерландско правителство положи клетва

Новото дясно правителство на Нидерландия създадено от коалиция, предвождана...

Голям пожар гори край Бургас

Голям пожар гори край Бургас, съобщава Нова телевизия. Огън е тръгнал...

Колумбийските власти арестуваха престъпник, издирван от Венецуела и Чили

Колумбийската полиция арестува един от основателите на Tren de...

Путин: Многополюсният свят вече е реалност

Промените в световния ред се случват бързо и необратимо,...

Даниел Митов зове „колегите“ за подкрепа за кабинет

Санкциите по Магнитски не са държавен въпрос

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg