https://www.gerb.bg/bg

Потвърдените жертви от пожара в Кувейт се увеличават до 49

Снимка: ЕПА

Потвърдените жертви при пожара в Кувейт вече са 49, след като общежитие за чуждестранни работници пламна вчера. Това предават от Reuters.

Посланикът на Индия е посетил болници, където някои от пострадалите работници се лекуват от наранявания, получени при пожара. В едно от лечебните заведения са били приети повече от 30 индийски граждани, написа посолството в социалните медии, като добави, че най-малко 47 работници са приети за лечение.

Смята се, че няколко души, включително от индийския щат Керала, са загинали в пожара, според писмо, написано от главния министър на Керала Пинарай Виджаян до външния министър на Индия, което е било споделено с медиите. Правителствената агенция за жителите на щата, живеещи извън страната, съобщи, че е получила информация от индийската общност в Кувейт за 41 индийци, включително 11 от Керала, които са загинали при инцидента.

Засега не е ясно дали е имало нарушения, свързани със сградата. Въпреки това при посещение на мястото вицепремиерът Шейх Фахад Юсуф Сауд Ал-Сабах заяви, че „алчността на собствениците на недвижими имоти е това, което води до тези проблеми“.

Египтянин, който е оцелял от пожара и е работил като шофьор в Кувейт, посочи пред местните медии, че пожарът е започнал на първите етажи и че тези на по-високите нива не са успели да избягат навреме. Трима от общо 11 филипински работници в сградата са били откарани в болници. Състоянието на петима остава неясен, докато други трима вече са в безопасност, се казва в изявление на филипинската служба за работниците мигранти.

Ал-Сабах е наредил незабавно разследване на причината за пожара, като заяви, че всички длъжностни лица, за които се установи, че са отговорни, ще бъдат подведени под отговорност.

Министерството на вътрешните работи в Кувейт е започнало разследване. Мястото на инцидента се претърсва за още жертви, работи се и за идентифициране на загиналите.

Пожарът в Мангаф, град по крайбрежието южно от столицата Кувейт Сити, е бил съобщен на властите в 6 часа сутринта местно време, посочи генерал-майор Ейд Рашед Хамад пред държавната телевизия. По-късно той е бил задържан.

Нископлатените работници в Персийския залив често живеят в пренаселени помещения. Към момента местните власти не са разкрили с какъв вид работа са били ангажирани работниците, въпреки че както в други държави от Персийския залив, Кувейт разчита в голяма степен на чуждестранна работна ръка в отрасли като строителството, включително от Южна и Югоизточна Азия.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Пирогов“: Падналото от тераса дете във Враца е оперирано

Спокойно е преминала нощта за 7-годишното момиченце

Япония наложи нови санкции срещу Русия, Китай, Индия и други страни

Затягане на контрола над търговията с електроника

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Анализатори: Кабинет ще има, търси се премиер

Политологът Даниел Смилов заяви, че естественото място на ПП-ДБ...

Предадоха на съд рецидивист, опитал да убие жена в Благоевград

Предадоха на съд мъж, направил опит за умишлено убийство...

Хусите ударили кораб с противокорабни крилати ракети в Аденския залив

Силите на хусите са ударили кораб за насипни товари...

Президентът свиква 50-ото Народно събрание в сряда

Президентът Румен Радев свиква 50-ото Народно събрание на 19...

Тайван не търси война с Китай и залага на отбраната

Тайван не търси война с Пекин. Това заяви тайванският...

Лондон намалил одобренията за износ на оръжия за Израел от началото на войната

Одобрението на Великобритания за лицензи за износ на оръжие...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg