https://www.gerb.bg/bg

Делян Пеевски чака покана от Борисов да спасяват демокрацията

Снимка: (архив) БГНЕС

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова всички отговорни политически лидери незабавно да започнат консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство.

Пеевски призова също Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС да стартират този процес, така, както им приляга като първа политическа сила в 50-то Народно събрание.

За ДПС властта никога не е била самоцел и това винаги е било потвърждавано от действията на партията, категоричен е Пеевски. По думите му ДПС ще са фундамента и гаранта за това, че България няма да се отклони от евроатлантическия си път.

Пеевски призова всички евроатлантически парламентарни партии да бъдат отговорни лидери и да не допускат личните или партийните емоции и интереси да бъдат поставени над интересите на държавата. Страховете и бягството от отговорност не са решение, изтъква председателят на ДПС.

Г-н Борисов, очаквам покана от вас и към всички евроатлантически лидери, за започването на разговор за бъдещето на Родината ни„, обърна се Пеевски към лидера на ГЕРБ.

Предсрочните парламентарни избори показаха ясно волята на българските граждани и е време за поемане на отговорност към тях, посочи още Пеевски. Той е категоричен, че трябва да има редовно правителство, което да стабилизира държавата.

Държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии и никой няма право да поставя под съмнение тяхната легитимация, изтъкна Пеевски.

Според него

опитите от страна на анализатори, политолози, социолози чрез медиите да създадат условия за подмяна на вота на избирателите, с отварянето на портал за нов „месия“ в лицето на Радев, са израз или на изключителна безотговорност или на тежки зависимости от този, който със своите служебни правителства, разграбили държавата, с „шарлатаните“, които вкара във властта, а после сам ги определи като такива, със своите касиери, копринки и ушевци иска да отклони България от евроатлантическия й път и да я предаде в ръцете на Путин„.

Внушенията, че политическият модел е изчерпан и че е необходим нов проект, нов Спасител, не са нищо друго, освен съучастие в опита за най-голямата подмяна от 1990-та година насам – подмяната на демокрацията и нейните принципи, убеден е Пеевски. По думите му демокрацията няма алтернатива, както и пътят на България като утвърдена евроатлантическа държава

И ние, като най-стабилната евроатлантическа партия няма да допуснем това да се случи„, коментира Пеевски. Той отбеляза, че вотът на българските граждани задължава ДПС да отстояват евроатлантическите ценности и принципи и партията няма да се отметне от това задължение.

Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект „Трети март“. И сега няма да допуснем това да се случи и го гарантирам като лидер на ДПС. Политическата власт я задават избирателите с вота си. Сега на ход са политиците. Те трябва да изпълнят волята на избирателите„, закани се Пеевски.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Испанското правителство закрива Националната фондация „Франсиско Франко“

Правителството на Испания ще закрие Националната фондация "Франсиско Франко",...

Португалия затяга борбата с корупцията

Десноцентристкото правителство на малцинството в Португалия одобри набор от...

Почина филмовата икона Доналд Съдърланд

Известният актьор Доналд Съдърланд е починал на 88-годишна възраст....

В Скандинавия ще има военен транспортен коридор

Швеция, Норвегия и Финландия се споразумяха да създадат "военен...

Путин: Западът ще замени Зеленски до 2025 г.

Руският президент Владимир Путин подчерта по време на пресконференция...

Касиерка отмъкна 144 хил. лева от банка в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема 52-годишна жена, присвоила 144 хил....

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пожар изпепели 12 000 акра горски площи в Калифорния

Пожар изпепели 12 000 акра горски площи в Калифорния, съобщава...

Зъботехниците: Пари за зъботехника има, но няма уредено законодателство

Голяма част от лабораториите за зъботехника работят в сивия...

В търсене на мир в Украйна – от февруари 2022 г. и днес

В момента, в който се провежда голямата среща на световни...

ООН алармира за влошаващата се ситуация с правата на човека в Западния бряг

Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер...

Главчев подканва НС да реши кой да представлява България на срещата на върха на НАТО

Служебният премиер Димитър Главчев поиска парламентът да реши кой...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg