https://www.gerb.bg/bg

От БСП не изключват подкрепа за кабинет

Христо Проданов, снимка: (архив) БГНЕС

Резултатите от изборите на БСП са слаби и катастрофални. Корнелия Нинова си подаде оставката пред членовете на партията и няма връщане назад. Това заяви пред bTV Христо Проданов, член на изпълнителното бюро на БСП.

Все още не е ясно кой ще бъде номиниран за следващ лидер на БСП. Връщане назад няма, оставката си е валидна до избора на следващ председател, категоричен бе Проданов. И добави – оставката е кардинално действие.

Еднолично Корнелия Нинова поема отговорността от изборите„, подчерта Христо Проданов. Предстоят кардинални промени в БСП, като те ще бъдат мъдри и правилни. Някои измежду Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова, Атанас Зафиров и Владимир Москов трябва да поеме управлението на партията до избирането на нов устав.

По думите му, ако не се състави правителство и има нови избори, избирателната активност ще е още по-ниска. Действията, които трябва да бъдат предприети, е да се спечели доверието на хората, за да има политическа стабилност в България, настоя Проданов.

Той посочи, че във всички партии има срив от изборите, с изключение на ДПС.

Според Христо Проданов хартиената бюлетина не е причината за ниския резултат на БСП на изборите.

Той подчерта, че БСП няма да подкрепят правителство на ГЕРБ с първия мандат. Устойчивото за България е надпартийно правителство, безпартийни фигури и лидери в него, но с широка парламентарна подкрепа. Всичко останало ще бъде грешно, смята Проданов. Ако новото правителство има приоритет да изнася оръжия за Украйна, БСП няма да участва в него.

Атанас Зафиров

Атанас Зафиров, от ръководството на БСП, заяви в ефира на Нова телевизия, че е възможно те да подкрепят кабинета, „стига той да отговаря на нашите виждания и нещата, които поставихме в предизборната кампания„.

Той обясни, че става въпрос за технически кабинет без политически лидери, като е категоричен, че БСП няма да подкрепи кабинет с премиер Бойко Борисов.

Запитан дали ще подкрепят, ако е с мандат на ГЕРБ, той отговори, че все пак трябва да е с някакъв мандат, като уточни, че нещата, които говори са условни и решенията ще се вземат от „нашия Националния орган и нашата парламентарната група“, коятооще не е ясно в какъв точен състав ще бъде„, каза още Зафиров.

Относно оставката на Корнелия Нинова, Атанас Зафиров каза, че това е акт на поемане на отговорност за слабите резултати на партията. Той също каза, че не е обсъждано дали Нинова пак ще се кандидатира за лидер на БСП, но обясни, че мандатът й изтичал след няколко месеца, а при доброволно подадена оставка, трябва да се избере някой от заместниците ѝ, който да довърши мандата. До края на мандата той ще продължи да участва в работата на ръководството.

Ако някой си представя, че БСП е отслабена и ще бъде лесна плячка – това няма да бъде допуснато. Има кръгове и среди, които се опитват да овладеят БСП, да я направят послешна„, каза Зафиров.

На въпроса дали Крум Зарков може да оглави партията, или отново Сергей Станишев, Зафиров каза, че последните няколко кампании не ги е виждал в действие.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

ЕКСКЛУЗИВНО В News24sofia.eu! Тоца Крокодила здраво си подкастри носа (СНИМКИ)

Мис България Антония Петрова, по мъж Батинкова, се подхлъзна по...

УЖАС НА РЕЛСИТЕ: Влак помете ченге! (СНИМКИ)

Кошмарният инцидент се разиграл на прелез. Разследват се причините за сблъсъка

Столичната община ще осигури допълнителен транспорт за Задушница

Столичната община ще осигури допълнителен превоз за възпоменанието Задушница, което ще бъде в...

Турция в плен на жегите: 52 градуса са измерени в град Шанлъурфа

Турция е в плен на жегите, които надхвърлят показателите...

Израел ликвидира бойци на „Ислямски джихад“ на Западния бряг

Израелските сили в петък са застреляли двама палестински въоръжени...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

40% от българите се борят със затлъстяване

40% от българите са с индекс на телесна маса...

Още един месец ще е забранен износът на инсулин

С нова заповед се продължава забраната за износа на инсулини и...

Експлозия уби двама и рани трима в Черна гора

Експлозия в историческата столица на Черна Гора град Цетине...

ВМРО иска военно обучение за министри, депутати и кметове

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50...

Кирил Петков във „Фейсбук“: ПП-ДБ затварят опънатия чадър над корупционерите

ПП-ДБ внесоха в деловодството на Народното събрание закона за...

Израелските сили засилват бомбардировките в Газа на фона на ожесточени боеве

Израелските сили удариха Рафах и други райони в ивицата...

Украйна и ЕС удължават свободния режим за превоз на товари

Украйна и Европейската комисия удължиха споразумението за либерализация на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg