https://www.gerb.bg/bg

Още един депутат от ДПС се отрече от вчерашния си вот

Снимка: (архив) БГНЕС

Още един депутат от ДПС се обяви против вота за кабинета на ГЕРБ. Днес депутатът Ердуан Мехмед е изпратил декларация до почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Той е депутат от Пловдив област. В нея той се отрича от вчерашния си вот „за“ кабинета на Росен Желязков. Същата декларация е изпратил и до председателя на Народното събрание.

Във връзка с провелото се заседание на 50-то НС на 3 юли 2024 и осъществилото се гласуване за избор на кабинет и министър-председател, заявявам категорично, че вотът ми следва да се счита като гласувал „против“, а не „за“ подкрепа на така направеното предложение от ГЕРБ-СДС“, пише той.

Изричната ми воля бе да гласувам „против“ направеното предложение, обяснява Мехмед и декларира вярност към позицията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Подкрепям изцяло мъдрите насоки на д-р Ахмед Доган в тези кризисни времена, настъпили за ДСП, и заявявам твърдо, че стоя зад неговите указания„, пише народният представител.

По принцип няма как подобно изявление да заличи вота му от вчера, но подобна декларация е знакова предвид ситуацията в партията.

Припомняме, че през изминалия ден депутатът от ДПС Рамадан Аталай съобщи за разрив между съпредесателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и почетния председател на партията Ахмед Доган. Аталай бе изклюен от парламентарната група. След гласуването на номинацията на Росен Желязков за премиер Делян Пеевски заяви, че в парламентарната група на ДПС има само 30 евроатлантически народни представители.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Обединеното кралство търси балансирана позиция за Израел и Газа

Великобритания иска балансирана позиция относно войната в Близкия изток...

Тексас се готви за „Берил“

Ураганът взе вече 11 жертви

Шефът на ЦРУ отново лети до Катар

Ще договаря сделката за Газа

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Съдът пусна от ареста длъжностните лица от МОН, обвинени за пране на пари

Софийският апелативен съд пусна от ареста Сали Табаков и...

Иран избира президент на балотаж

Иран ще проведе балотаж на президентските избори на 5...

САЩ: Северна Корея не е изпратила войски в Украйна

Пхенян помага на Москва със снаряди и патрони

Соня Колтуклиева: Поканих Марков и Михайлов на дебат, полковникът отказа!

Войната по върховете на младата партия "Величие" е факт....

Гръцка медия: В Северна Македония говорят на български диалект

Езикът, който говорят в Република Северна Македония, е български...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg