https://www.gerb.bg/bg

Над 17 хил. души гласуваха в област Видин преди обед

Снимка: EPA/JOSE SENA GOULAO

Общо 17 429 души упражниха правото си на глас в област Видин към 11:00 часа днес. Избирателната активност при избора за народни представители е 10,98%, докато при вота за Европейски парламент активността е 10,46%. Това предават от БТА по информация на Соня Иванова от Районната избирателна комисия (РИК).

По думите ѝ изборният процес протича нормално към момента. Има сигнали за леко забавяне на процеса на гласуване, но това е нормално, защото се гласува за два вида избори.

Работата, която трябва да се извърши, както от комисията, така и от самия избирател, е двойна, посочи Иванова. Към момента са постъпили няколко сигнала за машинни разписки, които не се четат. В тези случаи се изпълнява указанието от ЦИК, като секционната комисия дава хартиена бюлетина на избирателя, за да упражни своя вот.

Съгласно данните на РИК към 11:00 часа своя вот за Народно събрание са дали 8 975 души от област Видин и 8 454 – за Европейски парламент. Най-висока за момента е активността в общините Бойница и Макреш, където за народни представители са гласували съответно 25,32% и 21,41%, а за европейски парламент – 25,33% и 21,09%. Най-ниска избирателна активност е регистрирана в областния град при вота за ЕП – 7,81%, а за народни представители – 8,23%.

Броят на избирателите, които имат право да гласуват за депутати в НС в област Видин е 81 924 души. Съгласно изискванията на Изборния кодекс, броят на избирателите в област Видин с право да дадат днес своя вот в избора за представители в Европейския парламент е общо 80 994 души.

Допълнително, гласоподавателите днес могат да упражнят своя глас в 254 секции, като в 124 от тях ще се гласува и електронно. Най-много са изборните секции в община Видин – 127. Само с хартиени бюлетини се гласува в общините Бойница, Макреш и Чупрене.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Испанското правителство закрива Националната фондация „Франсиско Франко“

Правителството на Испания ще закрие Националната фондация "Франсиско Франко",...

Португалия затяга борбата с корупцията

Десноцентристкото правителство на малцинството в Португалия одобри набор от...

Почина филмовата икона Доналд Съдърланд

Известният актьор Доналд Съдърланд е починал на 88-годишна възраст....

В Скандинавия ще има военен транспортен коридор

Швеция, Норвегия и Финландия се споразумяха да създадат "военен...

Путин: Западът ще замени Зеленски до 2025 г.

Руският президент Владимир Путин подчерта по време на пресконференция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Елиминирането на Тайван – национална кауза на Китай според Тайпе

Китай гледа на анексирането и "елиминирането" на Тайван като...

Макрон: Няма да приемем капитулацията на Украйна

Френският президент Еманюел Макрон говори на срещата на върха...

Израел напредва в Рафах, 17 палестинци загинаха при удари в Централна Газа

Израелски въздушни удари във вторник убиха най-малко 17 палестинци...

Ромската певица Саша Сандра си призна: Мога да държа само микрофона (ВИДЕО)

Ромската певачка Саша Сандра призна в свое интервю, че...

Младежите на БСП сигурни, че отварят нова лява страница (СНИМКИ)

Младежкото обединение на БСП очаква по време на пленума...

Дания затваря Балтийско море за сенчестия руски танкерен флот?

Дания разглежда начини за ограничаване на преминаването на стари...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg