https://www.gerb.bg/bg

Наблюдава се желание за разрушаване на изборния процес, смята д-р Иван Стойнев

Снимка: БГНЕС

Доц. д-р Иван Стойнев, преподавател по европейско право, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR, че наблюдава желание за „разрушаване на изборния процес“ и негативно отношение на гражданите към изборния процес. Според него е важно как обществото възприема политиката и „политическото“, особено във време, когато постоянно се налива недоверие.

Любов Панайотова, като директор на „Фондация Европейски Институт“, посочва за липсата на търсене на отговорност на кандидат-политиците, които по нейни думи „умишлено рушат доверието“ на избирателите. Според нея те прибягват постоянно до спекулации и подклаждане на страх, че реално нищо не зависи от избирателите. Недоумявам защо поредни избори не се търси никаква отговорност, заяви тя.

На въпроса дали влизането ни в сухопътния Шенген може да се разглежда като обвързано с промените в конституцията и също дали връщането на част от тези промени може да означава „прощаване“ със сухопътния Шенген – Панайотова категорично отрича това.

Не виждам такава тясна връзка„, смята тя, като добави, че е много по-важно как ще бъде формирана новата комисия, кой ще бъде еврокомисар. Директорът на фондацията слага акцент върху 17-те представители на България в Европейския парламент, които според нея са от изключителна важност.

Все още не се знае нищо. Нека видим какво ще се случи, допълни още тя по въпроса за евроизборите.

Любов Панайотова напомни за ситуацията при другите държави-членки на ЕС като Нидерландия и Германия, като смята, че е много важно след националистите и социалистите кой ще е трети.

Имаше партии сред членките, които искаха да излизат от ЕС – сега вече виждаме, че никой не се стреми към това, посочи още тя, като натърти, че това е показателно за ситуацията в съюза.

Допълнително, Панайотова напомни за някои актуални въпроси като развитието на изкуствения интелект. Според нея „тук България може много да навакса, имаме заложен потенциал„.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Япония наложи нови санкции срещу Русия, Китай, Индия и други страни

Затягане на контрола над търговията с електроника

Испанското правителство закрива Националната фондация „Франсиско Франко“

Правителството на Испания ще закрие Националната фондация "Франсиско Франко",...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украйна и ЕС удължават свободния режим за превоз на товари

Украйна и Европейската комисия удължиха споразумението за либерализация на...

Испански прокурори не приемат амнистията и за кражба на държавни средства

Испанските прокурори, които водят дело срещу каталунски сепаратистки лидери,...

ИТН и ГЕРБ не си говорят за кабинет, а за идеи (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Има такъв народ" са в очакване на още срещи

Румен Радев не чака за среща неподготвени премиери

Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за...

НАП запорира 13 имота на свързания с „Величие“ Ивелин Михайлов

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg