https://www.gerb.bg/bg

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Снимка: Evan Vucci, AP

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк Хуан Мерчан одобри молбата за отлагане на произнасянето на присъдата на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп по делото за парични злоупотреби и я насрочи за 18 септември.

Това съобши АФП.

По-рано през деня от офиса на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг разкриха готовността си да променят датата на произнасяне на присъдата от 11 юли и предложиха 24 юли.

До официалната промяна се стигна, след като Върховният съд на САЩ (ВКС) определи, че Тръмп трябва да запази част от президентския си имунитет в съдебните процеси, в които се опитва да отмени резултатите от изборите през 2020 г.

Съдиите установиха в понеделник, че президентът има имунитет за „официални действия“, но не и имунитет за „неофициални действия“, и върнаха въпроса обратно в съда.

Според новинарския партньор на BBC CBS, правният екип на Тръмп се стреми да отмени присъдата му в Ню Йорк, където той беше признат за виновен през май по 34 точки за фалшифициране на бизнес записи, свързани с укриване на предполагаем сексуален контакт с бившата звезда на филми за възрастни Сторми Даниелс.

Републиканецът твърди, че е жертва на „политическо преследване“. Но също така използва случая, за да активизира подкрепата си и да събере милиони долари за опита си да си върне Белия дом.

През август миналата 2022 година ФБР обискира резиденцията му във Флорида по подозрения, че Тръмп е изнесъл от Белия дом 15 кашона с документи, включително класифицирани, когато е напуснал поста си.

В края на декември комисията, разследваща щурма на Капитолия от 6 януари 2021 г., предложи срещу Тръмп да бъдат повдигнати четири обвинения.

Междувременно главната прокуратура на щата Ню Йорк предприе разследване на данъчното поведение на бившия президент и организациите и фирмите, които има.

Разследването срещу семейната група „Тръмп органайзейшън“ започна, след като един от бившите адвокати на Доналд Тръмп – Майкъл Коен, даде показания пред Конгреса. Той твърди, че са правени фалшиви оценки – завишени или занижени, на активи на групата. Целта е била получаване на заеми, данъчни облекчения или по-добри застрахователни обезщетения.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Давкова: И с българите в Конституцията на РСМ, преговорите няма да тръгне

Ние винаги сме били географски, исторически и културно част...

След гонка с полицията: Кмет в ареста, карал е дрогиран

Претърсват се всички негови имоти за наркотици и оръжие

„Пирогов“ с последна информация за един от простреляните в кв. „Модерно предградие“ в София

В Спешното отделение на университетската болница "Пирогов" е транспортиран...

Според Кремъл разумните държави подкрепят мирния план на Путин

Изявленията на Киев и западните страни, които отхвърлиха мирния...

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Франция гласува за парламент

Франция в събота и неделя провежда предсрочни парламентарни избори,...

МОСВ: Притеснително ниски са нива на водата в някои язовири

В интерес на обществото и за опазване здравето на...

Тълпа замерва патрулка с камъни след гонка на 17-годишен с полицията в Разградско

Специализирана полицейска операция е организирана вчера в Разградско. Сили на полицията...

Местни структури на ДПС поискаха обяснение от Доган за „чистките“ в партията

Ахмед Доган след като гласува на президентски и парламентарни...

Съдът остави в ареста хакера „Емил Кюлев“

Съдът в неделя остави за постоянно в ареста хакера Теодор...

„Бултюрк“: Доган вече го няма. Периодът му приключи!

"Доган вече го няма. Периодът му приключи!". Това заяви пред...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg