https://www.gerb.bg/bg

Християн Мицкоски към Радев и Мицотакис: Свикнал съм с провокации – накрая винаги печеля

Лидерът на македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски

Свикнал съм с обиди и провокации. Целият ми живот е бил такъв, но някак си винаги печеля накрая. Това заяви премиерът на Северна Македония и лидер на партията ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, цитиран от БГНЕС.

Думите му бяха в отговор на въпрос какво е мнението му за срещата между гръцкия премиер Кириакос Мицотакис и българския президент Румен Радев.

Той изрази желание трите балкански страни „да следваме примера на балтийските и скандинавските страни, така че всички заедно с изградени мостове да се представяме добре навсякъде по света и пред чиновниците на ЕС и да градим добросъседска политика„.

Припомняме, на 2 юли българският дъражвен глава проведе работна среща с гръцкия премиер Мицотакис, след която заяви, че държавното ръководство на РСМ не е готово. По негови думи е необходимо познаване на международното право.

Един международен договор, като се подпише, трябва да се изпълнява от всички следващи правителства, липсва познание на конституционно право. Тяхната конституция защитава колективни права, а моделът на нашата отстоява индивидуални права, явно там няма познание и за европейското законодателство„, коментира президентът. Мнението му беше споделено и от Мицотакис.

Македонският премиер обаче подчерта, че с „унижения и обиди не става работата„.

Мислех, че сега в XXI век ще говорим как заедно ще развиваме обща икономика, образование, туризъм, ще сближаваме народите си. Готов съм да говоря за това, но кой съм аз, за да им казвам какво да правят? Съжаляваме, че виждат промяна в политиката тук„, отбеляза той по повод думите на Радев и Мицотакис.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ изтъкна, че е „отминало времето, когато имахме политици с гъвкав гръбнак, които подписваха всичко, без да защитават интереса на македонския народ„.

По негови думи съседите на РСМ трябвало да свикнат с политиците, които работят за доброто на родината си.

Моето послание и към двамата е, че ние сме мирен народ и сме готови да си сътрудничим с всички, но гледаме на това като на двупосочна улица„, изтъкна македонският премиер.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Обединеното кралство търси балансирана позиция за Израел и Газа

Великобритания иска балансирана позиция относно войната в Близкия изток...

Тексас се готви за „Берил“

Ураганът взе вече 11 жертви

Шефът на ЦРУ отново лети до Катар

Ще договаря сделката за Газа

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Катастрофа на АМ „Марица“ взе две жертви

Двама души загинаха при катастрофа на АМ "Марица", съобщи...

Израел проучва отговор на „Хамас“ за Газа

Израел проучва отговора на "Хамас" на предложение за споразумение...

Николай Марков можел и без „Величие“, но няма да се оттегля

https://www.youtube.com/watch?v=DbevNyRZsxE&t=768s&pp=ygUEYnR2IA%3D%3D Защо да се оттеглям, аз съм председател на "Величие"...

Задържаха норвежец по подозрение в шпионаж в полза на Китай

Задържаха норвежки гражданин по подозрение за шпионаж в полза...

Украйна попари надеждите на Тъкър Карлсън за интервю със Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски не планира да бъде...

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В News24sofia.eu! Собственикът на клуб „illusion“ Пламен Кронев е арестуван в Пловдив, ето какво откриха спецченгетата (ПЪРВИ СНИМКИ/ВИДЕО)

При акцията на МВР в Пламен Димитров Кронев, са открити над 200 000 хиляди лева в брой, а в Веселин Димитров Илиев, са намерени 50 000 лв.

Служебният кабинет с равносметка за свършената работа

Служебното правителство с министър-председател Димитър Главчев представи отчет за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg