https://www.gerb.bg/bg

Макрон призова за обединение срещу крайната десница

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Френският президент Еманюел Макрон в сряда призова съперничещите си партии от двете страни на политическия център да се присъединят към него в създаването на демократичен съюз срещу крайнодесния „Национален сбор“ (RN) на Марин Льо Пен в предстоящите предсрочни парламентарни избори, предава „Ройтерс“.

В реч, която на практика се превърна в предизборна, само дни след изненадващото насрочване на парламентарни избори, Макрон призна, че е допуснал грешки, като заяви, че французите са изразили своето възмущение, но се чувстват нечути.

Изборите ще донесат яснота,“ каза Макрон. Той призова „много от нашите сънародници и политически лидери, които не се разпознават в екстремистката вълна,“ да „изградят нов проект… коалиция за управление, коалиция за действие в служба на французите и за републиката.“

Макрон обеща да вземе по-твърди мерки по въпросите на миграцията, сигурността и правосъдието, като се аргументира, че крайната левица, склонна към антисемитизъм, ще бъде твърде „мека“, докато крайната десница ще унищожи конституционното върховенство на закона във Франция.

В критика към лидера на консервативната партия „Републиканците“, Макрон осъди политическите сделки през последните дни, като заяви, че „маската е паднала“ от някои партии, които се стремят да формират „неестествени съюзи.“ Призивът на лидера на Републиканците, Ерик Чиоти, за съюз между кандидатите на неговата партия и Националния сбор в предсрочните парламентарни избори предизвика шок в консервативната партия.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Андрей Чорбанов сглоби експертен кабинет от всички партии без ПП

Депутатът от ИТН Андрей Чорбанов сглоби кабинет от всички...

„Пирогов“: Падналото от тераса дете във Враца е оперирано

Спокойно е преминала нощта за 7-годишното момиченце

Япония наложи нови санкции срещу Русия, Китай, Индия и други страни

Затягане на контрола над търговията с електроника

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Радан Кънев не вижда политическо бъдеще за ПП-ДБ в сегашния им вид

Коалицията между ПП-ДБ във вида, в който е, няма...

КФН призовава застрахованите да си търсят правата след бедствията в страната

Комисията за финансов надзор (КФН) отправя призив към обществото...

Терористи от ИДИЛ взеха заложници в следствен арест в Русия (ОБНОВЕНА)

Заложническата драма се разигра в Ростовска област

Делян Пеевски недоумява как се руши България пред очите му (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нека да се опитаме да направим нормално евроатлантическо правителство,...

ГЕРБ започват преговорите за правителство още днес

ГЕРБ - СДС изпрати покани за срещи до всички...

Втори опит за избор на председател на 50-ото НС

Депутатите ще направят втори опит да решат трудната задача...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg