https://www.gerb.bg/bg

Йелън: Големите китайски банки внимават да не нарушават санкциите срещу Русия

Американският министър на финансите Джанет Йелън

Американският министър на финансите Джанет Йелън заяви в четвъртък, че вярва, че най-големите китайски банки са наясно с американските санкции срещу Русия и не искат да ги нарушават. Тя добави, че САЩ не изключват възможността да предприемат действия, ако сметнат за необходимо, цитира думите й Ройтерс.

Мисля, че най-големите финансови институции в Китай се опитват да се съобразят и имат много силен мотив да не бъдат посочени като нарушители на санкциите,“ каза Йелън пред журналисти след реч в Икономическия клуб на Ню Йорк.

Йелън също така отбеляза, че последният кръг санкции срещу Русия, който цели да „запълни пропуските“, вероятно няма да предизвика неочаквани проблеми.

Бяхме в контакт с нашите партньори по този въпрос,“ каза тя относно влиянието на новите санкции. „Предварително информирахме нашите съюзници за това. Проучихме какви биха могли да бъдат последствията и мисля, че вярваме, че това е изпълнимо.

Припомняме, че САЩ и Великобритания наложиха санкции на. Московската борса, Националния клирингов център (НКЦ) и Националния сетълмент депозитар (НСД), в резултат на което Московската борса спря търговията с долари и евро, както и инструменти в тези две валути.

Съединените щати също така включиха в санкционните си списъци над 300 руски компании и лица, включително Московската борса, както и техни партньори и фирми в Китай, Хонконг, Турция, Обединените Арабски Емирства и други страни.

Новите санкции са насочени главно срещу онези, които участват в заобикалянето на ограниченията за доставки на високотехнологични стоки, вече наложени срещу Русия заради войната ѝ срещу Украйна.

Под новите санкции попадат 90 фирми и лица от Китай, включително Хонконг, Турция, ОАЕ, ЮАР и други страни, които според американските власти участват в доставките на полупроводници и други високотехнологични изделия за руската военна промишленост.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

УЖАС НА РЕЛСИТЕ: Влак помете ченге! (СНИМКИ)

Кошмарният инцидент се разиграл на прелез. Разследват се причините за сблъсъка

Столичната община ще осигури допълнителен транспорт за Задушница

Столичната община ще осигури допълнителен превоз за възпоменанието Задушница, което ще бъде в...

Турция в плен на жегите: 52 градуса са измерени в град Шанлъурфа

Турция е в плен на жегите, които надхвърлят показателите...

Израел ликвидира бойци на „Ислямски джихад“ на Западния бряг

Израелските сили в петък са застреляли двама палестински въоръжени...

Наводнения заляха североизточен Бангладеш

Мусонните дъждове причиниха мащабни наводнения в североизточен Бангладеш, блокирайки...

РЗИ-Добрич съобщи за замърсяване край Албена три седмици след авария

Регионалната здравна инспекция - Добрич (РЗИ) предупреждава гражданите за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Виетнамците очакват с нетърпение своя „идол“ и „приятел“ Путин

Магазинът за руски сувенири на Нгуен Тхи Хонг Ван...

Радев: От върховенството на правото зависи развитието на България

Борбата за върховенството на правото е борба за начина,...

Лек автомобил блъсна мъж с тротинетка в Русе

Мъж е в тежко състояние след пътен инцидент в...

„Пирогов“: Падналото от тераса дете във Враца е оперирано

Спокойно е преминала нощта за 7-годишното момиченце

7-годишно дете падна от третия етаж на блок във Враца

Дете падна от третия етаж на блок във Враца,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg