https://www.gerb.bg/bg

ЕС готви санкции за руския корабен гигант Совкомфлот

Снимка: iStock

Европейският съюз предлага санкции за руския танкерен гигант „Совкомфлот“, в опит да ограничи способността на Кремъл да финансира войната си срещу Украйна, съобщи Bloomberg News във вторник, цитирайки документ, видян от него.

Този ход ще последва подобни наказателни мерки, наложени на водещата руска танкерна група в началото на 2024 г. от САЩ, като Вашингтон настоява да затегне гайките на Москва за войната й в Украйна, която Русия започна през 2022 г.

В рядко признание от голям руски бизнес за щетите, които западните ограничения нанасят на Москва, ръководителят на „Совкомфлот“ каза миналата седмица, че санкциите на САЩ може да повлияят на приходите за тази година и са ограничили дейността на фирмата.

Европейската комисия отказа да коментира доклада на Bloomberg, заявявайки, че Съветът никога не коментира евентуални списъци, преди решението да бъде финализирано.

„Совкомлофт“, който преди беше един от водещите танкерни оператори в света, транспортира 75 милиона метрични тона петрол през 2023 г., главно до пазарите на Китай, Индия и Средиземноморието.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Япония наложи нови санкции срещу Русия, Китай, Индия и други страни

Затягане на контрола над търговията с електроника

Испанското правителство закрива Националната фондация „Франсиско Франко“

Правителството на Испания ще закрие Националната фондация "Франсиско Франко",...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Асен от Пловдив търси „професионални модели“ по улиците

Млад и амбициозен Асен обикаля по главната на Пловдив...

КФН призовава застрахованите да си търсят правата след бедствията в страната

Комисията за финансов надзор (КФН) отправя призив към обществото...

Трупът на убит от бурята мъж бе открит днес в Казанлък (СНИМКА)

Труп на мъж е открит днес в Казанлък, съобщи...

ГЕРБ издига Рая Назарян за председател на парламента

Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно....

Девет души загинаха при пожар в болница в Иран

Пожар избухна в болница в Иран. Пламъците взеха живота на...

ООН алармира за влошаващата се ситуация с правата на човека в Западния бряг

Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg