https://www.gerb.bg/bg

Емануил Йорданов: Сигналите ще засипят Иван Гешев като лавина

Сигналите, които пристигат за главния прокурор Иван Гешев и се обработват в Министерството на правосъдието, са началото на лавина, която ще го засипе. Това заяви пред БНР Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи в кабинета „Костов“, сега адвокат.

По думите му в народното събрание трябва да положат сериозни усилия в избора на Инспекторат, който да си върши работата, а не „да е безплатна притурка на Гешев“. Следващата стъпка е „да се види какво може да се направи с избора на един читав ВСС“, каза бившият вътрешен министър.

Йорданов припомни, че настоящият главен прокурор Иван Гешев е „назначен от Бойко Борисов и Цацаров“, които сега са с отслабени позиции. В битката си за оцеляване главният прокурор може да разчита на себе си и на 5-6 души около себе си.

Разследването за магистрала „Хемус“ към момента е провалено на 90%, благодарение на действията на прокуратурата, смята Йорданов.

По думите му прокуратурата „за едни е бухалка, за други е пухена възглавница, върху която да спят спокойно„.

Той е категоричен, че когато се правят промени, свързани с прокуратурата и начина ѝ на функциониране към настоящия момент, би трябвало да отчитаме и факта, че не след дълго прокуратурата ще бъде прокуратура след Гешев.

Не мисля, че закриването на специализираните съд и прокуратура може да доведе до нещо лошо за съдебната система, заяви Йорданов. 

По начина му на функциониране през последните 10 години този съд е доказал несъстоятелността си, допълни бившият вътрешен министър.

Нека не обръщаме внимание на смешния плач на Гешев, че като се закрият специализираните структури, престъпниците щели да играят Дунавско хоро и да пият шампанско„, призова той.

Юристът смята, че в специализираните съд и прокуратура „има една крайно непочтена игра с мерките за неотклонение.

Запитан за опасенията новата Антикорупционна комисия (КПКОНПИ) да се превърне в бухалка за сега управляващите, Йорданов изтъкна, че за да не стане това, трябва „много внимателно да се изработят законовите текстове“.

Нормално е практикуващите юристи да участват в обсъждането на предстоящите промени на законодателството, но мисля, че е хубаво да се осигури участие и на прокурори, които не са зомбирани от Гешев“, обясни Йорданов.

Относно предложението МВР да получи повече самостоятелност при разследването бившият вътрешен министър заяви, че това е възможно решение на някои проблеми, които съществуват в момента в досъдебното производство. Още повече, че и в миналото, и сега в закона има някои текстове, които са близки до това.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Църквата отбелязва Петдесетница

Днес е Петдесетница - един от най-големите православни празници. Той...

Полша обмисля затваряне на всички ГКПП-та с Беларус

Полските власти обмислят възможността да затворят последните два действащи...

Мартин Станков – Рашо е арестуван за рекордна пратка кокаин в Германия (СНИМКА)

Дългогодишният „лейтенант“ в наркоорганизацията „Фирмата“ на мафиотския бос Златомир...

Бившият футболист от ЦСКА – Стоян Абрашев – Слона е бил задържан зради плантации от марихуана (СНИМКА)

Бившият играч на Червените Стоян Абрашев превърнал две къщи в полите на Витоша в нарколаборатория

Въздушни удари убиха проирански бойци в Сирия

Трима проирански бойци, сред които двама иракчани, са били...

Черна гора решена да бори престъпността след последното нападение

Правителството на Черна гора обеща да се справи с...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

БАБХ проверява заведенията за хранене по Черноморието

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира проверки...

УЖАС НА РЕЛСИТЕ: Влак помете ченге! (СНИМКИ)

Кошмарният инцидент се разиграл на прелез. Разследват се причините за сблъсъка

Четирима загинали и 120 ранени след 5 по Рихтер в Иран

Броят на жертвите на земетресението, което удари иранския североизточен...

Китай призова НАТО „да направи нещо практическо“ за спиране на войната в Украйна

Говорителят на китайското външно министерство Лин Джиен призова на...

Загинали и ранени при стрелба в супермаркет в Арканзас

Мъж откри огън в супермаркет в щата Арканзас, убивайки...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg