Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ексклузивно в NEWS24sofia.eu! 15-годишния Мирослав Борисов пред разследващи полицаи: Не исках да я убивам. Тя започна да ме псува! Съседи на семейството със скандални разкрития! (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=LJzj7jUZq8w

15-годишния Мирослав Борисов признал вината си за това, че убил 7-годишното момиченце от село Ковачевци, научи Информационна агенция News24sofia.eu.

Непълнолетния младеж заявил пред разследващия полицаи, който води разследването П. К. от Районното управление в Самоков, че не е искал да убива 7-годишното момиче. Той разказал пред униформените, че малкото момиче започнало да му се подиграва и го обидила. Малко по – късно пред инспектори от Детска педагогическа стая заявил друга версия, че малкото момиче започнало да го „псува“ на „гей“ и „циганин“. След това ударил малолетното момиче по главата, а тя от своя страна продължила да му крещи в този момент 15-годишния Мирослав отвежда малкото момиче в съседната къща и започва да я удря. След като момичето се хванало за вратата я ударил повторно и е успял да я вкарал в къщата на майка му, а той живее там от години напълно сам. Малко след това момичето започнало да плаче от страх и Мирослав започнал да я удря по корема и лицето. Момичето е удушено с една ръка на леглото, а минути след това Мирослав направил опит да изнасили 7-годишното дете и успял да го направи, което вече е починало на място от душенето. След като чува, че в селото се издирва детето Мирослав взима чувал и слага момичето в него. Добре скрива трупът на млакото момиче под кревата и напуска домът си. Отива при родителите на момичето и започва да им казва, че не е виновен, че ще им помага за издирването и започва заедно с роднините и майката да търсят детето, но до 22 ч. без успех в търсенето. На място идват и полицейски кучета от София, които откриват тялото на малкото момиче в домът на Мирослав. На място дошлите полицаи веднага задържат 15-годишния младеж и го откарват в ареста в Самоков. На място идва бащата, който заявил, че е ходил да бере билки в гората. И става ясно какво точно се е случило с малкото момиченце. Майката на момичето започва да крещи по полицията и „Спешна помощ“, че иска да убие Мирослав. Жената е била прегледна от дошлите медици, а след това започнало разследването на място от разследващите органи на място.

Какво се знае за майката на Мирослав?

Майката на 15-годишния младеж от две години живее в град Самоков. Причината да се премести в града била, че преди две години загубила от тежка болест съпруга си. „Загрижената“ майка решила да се премести сама в Самоков, но не взела синът си с нея. 15-годишния Мирослав остава да живее сам в с. Ковачевци, без родителски контрол. Тя ходила при него много рядко, казват съседите на Мирослав. Последно била в селото преди 10 дни, когато съседите разказали на майката, че Мирослав им краде вещи и започнал да им чупи колите. Тя от своя страна заявила пред съседите, че ако продължават да закачат Мирослав лично ще се разправя с тях.

Майката на 15-годишния Мирослав работи в магазин за алкохол и цигари в близост до къщата й в Самоков, научи News24sofia.eu.

Задържана е още същата вече от органите на реда. Тя пък поискала от полциията да види синът си, но това не се случло. Разследващите полицаи разказали на жената подробно какво точно се е случло, но тя до последно твърдяла пред полицията, че Мирослав не е виновен и, че няма вариант да извърши подобно престъпление. Майката е оснала в сградата на полцията през цялата нощ.

Близките и родителите на 7-годишно момиченце, се вдигнаха днес на протест с искане за доживотен затовр за 15-годишния Мирослав Борисов.

16-годишния Мирослав Борисов, снимка: Facebook

Както вече медията ни съобщи, че той е в ареста за 72 ч.

Прокуратурата му повдигна обвинение за убийство по особено мъчителен начин, съобщиха вчера в прессъобщение до медиите от обвинението.

Както вече единствено и само News24sofia.eu разкри първо, че младежът има над 7 криминални регистрации, въпреки възрастта си. Той е бил задържан в полицията многократно. За последно е бил отведен в районното преди седмица, защото не носел документ за самоличност. Тийнейджърът е бил чест гост на Детската педагогическа стая. Хората от Ковачевци са пропищели от него и са подавали много пъти сигнали до полицията. Мирослав се занимавал с кражби, нападнал и възрастна жена, за да я ограби. Тийнейджърът е завършил седми клас.

Според съселяните му се водел на училище в Долна баня, но с месеци пропускал занятията. Младежът бил агресивен и често налитал на бой. Преди месец е преместен в друго училище.

Близки на семейстовто заявиха пред екипът на News24sofia.eu, че някои бил казал, че Мирослав бил психично болен и за това няма да влезе в затвора, а ще бъде пуснат на свобода.

В моите ръце е пораснало това дете. Как ще е луд? Въобще не е луд. Тази омраза му я даде майка му. Неговата майка е виновна за всичко. Трябва майката да се съди„, разказа пред камерата на медията ни негов съсед, който твърди, че е отгледал Мирослав от малък.

Друг съсед разказа друго, но по – шокиращо твърди, че Мирослав е носил нож в себе си и е заплашвал неговата по-малка дъщеря.

По думите на въпросния съсед майката на Борислав е казала на синът си да „убива на ред в селото„.

16-годишния Мирослав Борисов, снимка: Facebook

Припомняме, че за жестокото убийство на детето стана ясно по-рано днес. Снощи то е било открито мъртво в къща в покрайнините на Ковачевци, след като на връщане от училище започнало да играe в района на имота. През това време майката била в къщата с по-малкото си дете. Тя установила, че момиченцето го няма към 14.00 часа. Започнала издирвателна акция с участие и на полицията, като търсенето е продължило до късно през нощта. Органите на реда открили тялото на детето в съседната къща. В нея все още тече оглед.

Припомняме и че преди две години друго убийство на невръстно дете от непълнолетен потресе обществото. Става въпрос за 8-годишната Кристин, която беше изнасилена и зверски убита на 15 август 2019 г. Обвиняемият Мартин Трифонов направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

Юристи обаче прогнозираха, че заради направените самопризнания съдът ще намали присъдата на Трифонов на 30 години затвор.

Поради тази причина близките на детето започнаха подписка за промяна в закона, според който самопризнания при тежко престъпления намаляват присъдата, а кметът на Сливен Стефан Радев призова депутатите да подкрепят искането за такава промяна.

През септември 2019 г. депутатите подхванаха три проекта за промяна на съкратеното съдебно следствие.

В края на януари 2020 г. Сливенският съд даде на убиеца на детето най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна за убийство по особено жесток начин, опит за изнасилване и блудство. На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лв. за нанесени неимуществени вреди.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

Майката на 7-годишното момиче, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Бащата на 7-годишното момиче, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Съсед и братовчед на убитото 7 – годишно момиче, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Вуйчото на 7-годишното момиче, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Близък на семейството на 7-годишното момиче, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Съсед на 7-годишното момиче, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Близка на семейстовото, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
https://www.youtube.com/watch?v=LJzj7jUZq8w
spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Почина сенаторът Джо Либерман

Погребението ще е в петък

Земетресение от 6,9 по Рихтер разлюля Папуа Нова Гвинея

Трима души загинаха, разрушени са стотици домове

Нападението в „Крокус сити хол“ в числа (СНИМКИ)

Руски медии и световни агенции обобщават в числа данните...

Георги Свиленски: ГЕРБ и ПП-ДБ загубиха 9 месеца на България

Загубихме 9 месеца. ГЕРБ най-накрая хвърлиха кърпата. Стана ясно,...

Украински дронове удариха голяма електроцентрала в Южна Русия

Губернаторът на руската Ростовска област Василий Голубев съобщи, че...

Хусите съобщиха за удари на САЩ и Великобритания в Йемен

Йеменските бунтовници хуси съобщиха в петък за поредица от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img