https://www.gerb.bg/bg

Дясната ръка на Васил Божков и спонсор на Мая Манолова – Мишо Булинса отмаря в Гърция с тайно гадже

Михаил Иванов, познат като Мишо Булинса

Петролният контрабандист Михаил Иванов, познат като Мишо Булинса, които от години пълни банковите сметки на политици и ченгета с контрабанден кеш, излезе от нелегалност!

Докато в София политическите и ъндърграунд процеси врат и кипят, а властта се търкаля по земята, Иванов предпочете лукса и спокойствието на южната ни съседка. Там той безгрижно събира слънчеви лъчи в нежна компания и видимо не му пука около чии китки ще щракнат белезници.

Макар да пребивава в дълбока нелегалност и негови снимки на практика да липсват в интернет пространството, за Мишо Булинса, както е наричан още Михаил Иванов, се знае, че се е грижил за всички интереси на Васил Божков на територията на Столична община – преди, по време и след бягството на олигарха в Дубай. По тази линия той бил изключително близък до сив кардинал, познат като “истинският кмет на София” заради дебелите си позиции в СОС.

Михаил Иванов, познат като Мишо Булинса

Полицейски разработки го осветиха и като подстрекател и финансов донор на протестите през 2020 г. Прокуратурата обаче така и не повдига обвинение на Михаил Иванов – дясна ръка на Васил Божков, въпреки че има свидетелски показания срещу него от няколко човека, дадени пред съдия, които ги уличават във финансиране на протести срещу правителството през лятото на 2020 г., пране на пари, поръчителство на пребивания и убийства на конкуренти. Съществуват и защитени свидетели, които свидетели, които са дали показания срещу Мишо Булинса, твърдят източниците ни.

Година по-рано пък стана ясно, че той е носил чували с пари за кметската кампания на Мая Манолова и е контролирал покупката на гласове в нейна полза. Финансовото донорство за червената фурия продължило и след като тя се кандидатира за парламента от името на “Изправи се! Мутри Вън” заедно с Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

В края на 2021 г. пък лъсна схема за контрабанда на гориво, която Михаил Иванов реализирал заедно с тогавашния шеф на “Булгаргаз”. Според наш източник по такъв сигнал са работили спецслужбите по онова време покрай драмите с шоковото поскъпване на газа заради провалените доставки от Азербайджан.

Схемата била проста, но ефективна. При получаване на поредната доставка в „Булгаргаз” винаги има остатъчни количества синьо гориво. По вътрешен регламент „рестото” трябва да отива в резерва и да се използва при нужда и със заповед на изпълнителния директор, в случая по онова време Николай Павлов. Вместо да го вкара в резерва, държавният чиновник, в тандем с Михаил Иванов – Мишо Булинса, продавал този остатък на различни доставчици и така те реализирали многомилионна печалба за сметка на държавата.

По същото време стана ясно, че Мишо е правил по 50 млн. лева месечно от горива, ощетявайки бюджета с неплащане на акциз и ДДС. Той бил инициатор на схема за доставка на контрабандна нафта до няколко вериги бензиностанции, което те пласирали към крайните клиенти. Измамата с необявеното гориво ставала с манипулиране на фискалните системи на въпросните вериги, както и на нивомерите в резервоарите! По този начин контрабандистите прибирали акциза и ДДС-то, а бюджетът се ощетявал с 50 милиона лева на месец, категоричен е източникът на “Народ.бг”.

Близостта на Мишо Булинса със сивия кардинал на Столичния общински съвет пък го вкарала в друга сладка далавера – завода за горене на боклук.

Обществената поръчка за строежа на завод за производството на RDF гориво от отпадъци на стойност 292 201 002 лева без ДДС, т.е., над 352 милиона лева, е била на път да бъде харизана на фирма от орбитата на сенчестия бизнесмен Мишо Булинса, разкри Narod.bg. Схемаджията, който от години върти далавери за милиони с петрол и петролни продукти, наднича зад фирмата, спечелила обществената поръчка за завода.

Проектът получи принципно одобрение от Столичния общински съвет в далечната 2011 г. През 2015 г. бе решено инсинераторът да се изгради на площадка в ТЕЦ „София”.

Одобрената технология не бе приета безкритично. Стана ясно например, че изгарянето няма да е съвсем безотпадно и че ще се отделя летлива пепел, която ще трябва да се събира и ще се транспортира за депониране в Германия, а това е допълнително оскъпяване.

Проверката в регистъра на обществените поръчки показа, че класиран на първо място в търга за 352 милиона лева е участник № 2 в процедурата – ОБЕДИНЕНИЕ „RDF Файърд Пауър Плант София 2021“, представляващ обединението съгласно представения Договор за консорциум – Стамен Иванов, управител на водещия партньор МИКС-КОНСТРЪКШЪН ООД.

Членове на обединението са МИКС-КОНСТРЪКШЪН ООД, вписано в Търговския регистър на Република България с ЕИК 175159754.

Според източник на медията, точно зад това дружество наднича олигарха Михаил Иванов – Мишо Булинса.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Оранжев код за бури, градушки и мълнии в Северозападна България

За днес НИМХ издаде оранжев код за бури, градушки...

„Изключително опасен“ ураган връхлита Карибите

Изключително опасна" буря от категория 4 - ураганът Берил,...

Новият български патриарх отслужва първа света литургия

Новоизбраният български патриарх Даниил ще отслужи първа света литургия...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС

Държавният глава Румен Радев ще връчи в понеделник от...

Унгария поема Съвета на ЕС

Унгария поема от 1 юли председателството на една от...

Зеленски: Светът има достатъчно сила, за да принуди Русия към мир

Ударите на Украйна по руската граница помогнаха за защитата...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия затвори трима свидетели на Йехова за повече от осем години всеки

Русия затвори трима Свидетели на Йехова за повече от...

АКФ: За разлика от Гешев, срещу Сарафов няма никакви реални политически атаки

Антикорупционни институции 2023: точка на замръзване" - така е...

МВР не знае как Брендо е влязъл в страната

Последното регистрирано преминаване на границата от страна на Евелин...

Асен Василев: С жестове правителство няма да стане

Приходите в хазната вървят по план, но проблемите по...

Израелски министър предупреди Иран след „заличаващ“ коментар

Израелският външен министър Израел Кац каза в събота, че...

Разбираха престъпна група, занимаваща се с оръжия и наркотици (СНИМКИ)

Разбиха престъпна група, занимаваща се с оръжия и наркотици, съобщи...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg