https://www.gerb.bg/bg

БСП се оплаква в Европа от затъването на демокрацията у нас

Снимка: БГНЕС

В писмо до посланиците на страните членки на Европейския съюз БСП се оплаква от развитието на политическите процеси в България и отдалечаването на страната от една съвременна европейска демокрация.

В страната има наченки на авторитарно и антидемократично управление на парламентарно и правителствено ниво, изтъкват социалистите. И допълват, че за първи път в демократичната история на страната опозицията е изтикана в периферията, като не й се дава възможност да оглави нито една постоянна комисия. Правилникът на Народното събрание се нарушава системно и няма никаква предвидимост в законодателния процес, посочват от БСП.

Социалистите обръщат внимание и на начина, по който ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС разпределят позициите в независимите регулатори. „Дадени са заявки, че няма да се търсят най-добрите експерти, а се планират политически назначения, в противоречие с принципите на доброто управление“, изтъкват от БСП. Според тях това би създало риск не само за България, но и за целия Европейски съюз.

В същото време редовно се изземват функции на изпълнителната власт, което противоречи на Конституцията и нарушава баланса между властите, пишат още социалистите.

БСП предлага тези наболели и други въпроси да бъдат обсъдени в началото на следващата година, при традиционните срещи на ръководството на БСП с посланиците на страните членки на ЕС. В следващите седмици ще бъдат сезирани и международните, и регионални европейски организации за недемократичните и антиевропейски действия на управляващите формации (ПП-ДБ, ДПС, ГЕРБ) и техните лидери.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Според Кремъл разумните държави подкрепят мирния план на Путин

Изявленията на Киев и западните страни, които отхвърлиха мирния...

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване на заложници

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване...

ДАЗД се самосезира заради родители, дишали райски газ пред бебето си

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Катастрофа между два тира затапи АМ „Тракия“

Катастрофа между два тира причини задръстване на АМ "Тракия",...

Летни бури засегнаха Западните Балкани

Фронтът се насочва към България

Иран не успя да си избере президент на първи тур

Масуд Пезешкиан печели над 10 милиона гласа

Мъж се е удавил край Созопол

Трагичен инцидент по Южното Черноморие

Мъж простреля в гръб жена при скандал на паркинг

Пострадалата е без опасност за живота

Костадинов с оферта за управление с ПП-ДБ (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=YGX-K2zoEkE Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е готов на съвместно...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg