https://www.gerb.bg/bg

Британците съжаляват за Брекзит

Снимка: iStock

Четири години след Брекзит, само една четвърт от британците вярват, че страната трябва да бъде извън Европейския съюз, според доклад, публикуван в сряда, което е най-ниският дял от вота за напускане на блока през 2016 г, предава „Ройтерс“.

Великобритания ще проведе национални избори на 4 юли, първите, откакто страната официално напусна ЕС през 2020 г. Въпреки че Европа отдавна е разделяща тема в британската политика, въпросът за Брекзит почти не е фигурирал досега в предизборната кампания.

Проучването на британските социални нагласи, проведено от Националния център за социални изследвания, установи, че 24% казват, че Великобритания трябва да бъде извън ЕС, в сравнение с 36% през 2019 г. и 41% през 2016 г.

Той също така установи, че въздействието на Брекзит върху въпроси като икономиката и имиграцията се разглежда по-негативно сега, отколкото през 2019 г., когато се проведоха последните избори. Промяната беше особено забележима сред онези, които гласуваха за напускане през 2016 г.

Около 40% от гласувалите за напускане смятат, че икономиката е в по-лошо положение в резултат на Брекзит, в сравнение с 18%, които през 2019 г. са смятали, че това ще бъде така така през 2019 г. Близо две трети сега смятат, че имиграцията е по-висока в резултат на напускането на ЕС, в сравнение със само 5%, които преди са очаквали това да е така.

Накратко, изглежда, че за много от онези, които гласуваха за напускане на ЕС, Брекзит не се оказа това, което очакваха„, се казва в доклада, съавтор на който е експертът по социологически проучвания Джон Къртис.

Проучването сред 5 578 души, проведено между 12 септември и 31 октомври миналата година, също така установи, че общественото доверие и доверието в правителството е паднало до рекордно ниски нива, като 45% посочиха че „почти никога“ не вярват на британското правителство да постави нуждите на нацията над интересите на собствената си политическа партия.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ЕКСКЛУЗИВНО В News24sofia.eu! Тоца Крокодила здраво си подкастри носа (СНИМКИ)

Мис България Антония Петрова, по мъж Батинкова, се подхлъзна по...

УЖАС НА РЕЛСИТЕ: Влак помете ченге! (СНИМКИ)

Кошмарният инцидент се разиграл на прелез. Разследват се причините за сблъсъка

Столичната община ще осигури допълнителен транспорт за Задушница

Столичната община ще осигури допълнителен превоз за възпоменанието Задушница, което ще бъде в...

Турция в плен на жегите: 52 градуса са измерени в град Шанлъурфа

Турция е в плен на жегите, които надхвърлят показателите...

Израел ликвидира бойци на „Ислямски джихад“ на Западния бряг

Израелските сили в петък са застреляли двама палестински въоръжени...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бени Ганц подкрепи протестите

Политикът Бени Ганц, който миналата седмица обяви оставката си...

Израел напредва в Рафах, 17 палестинци загинаха при удари в Централна Газа

Израелски въздушни удари във вторник убиха най-малко 17 палестинци...

Окончателно осъдиха на пробация бившата шефка на ТЕЛК-Ловеч

Съдът окончателно осъди бившата председателка на ТЕЛК - Ловеч...

ПЪРВО В News24sofia.eu TV: Певицата Роксана се омъжи за Мариян Митев (СНИМКИ/ВИДЕО)

Попфлок певицата Антоанета Линкова по-известна като Роксана се омъжи...

Форумът в Швейцария ще излезе с общ документ

"Ройтерс" публикува проекта на комюнике от срещата на върха...

Предадоха на съд рецидивист, опитал да убие жена в Благоевград

Предадоха на съд мъж, направил опит за умишлено убийство...

ГЕРБ започват преговорите за правителство още днес

ГЕРБ - СДС изпрати покани за срещи до всички...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg