https://www.gerb.bg/bg

Борислав Сарафов пита Гешев защо мълча цяла седмица?

Снимка: БГНЕС

Не е моя грешката и не желая да нося отговорност за чужди грехове. Тази позиция изрази пред БТА директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов, провокиран от сутрешното интервю на главния прокурор Иван Гешев по националната телевизия.

В тази връзка „казаното от мен, че семейството на г-н Иван Гешев е било в автомобила заедно с него по време на взрива, е провокирано, именно защото той самият в телефонен разговор остави в мен такова впечатление„, повтори позицията си от преди дни Сарафов.

Според него, ако Гешев е имал желание да поясни и поправи грешката на Сарафов, е имал цяла седмица да го направи. Главният прокурор можеше още в деня на атентата да направи изявление и да внесе необходимата яснота около случая, като избегне манипулациите по темата, смята шефът на НСлС.

Той се чуди защо Гешев мълча толкова време, вместо да даде дължимите на българското общество пояснения и да избегне дискусията и политизирането на този въпрос?

Впоследствие аз самият, пазейки „честта на пагона“, както и неговия, и на цялата институция авторитет, опитах да бъда коректен в изказванията си, но това очевидно предизвика политическа, а оттам и медийна реакция спрямо мен, за която аз нямам вина, респективно не желая да нося отговорност„, посочва Сарафов.

Директорът на НСлС коментира и казуса с израелския експерт, изтъквайки, че той е бил доведен от заместника на Сарафов Ясен Тодоров, но „по разпореждане на г-н Гешев„.

Аз не го познавам, нямам информация за неговото име, служебна позиция и експертиза, но изпълнявайки преки указания, с колегите ми дежурни следователи го допуснахме на местопроизшествието, където той се запозна на място с обстоятелствата около взрива, макар и да не беше допуснат до иззетите веществени доказателства, а направи само визуален оглед, след което си тръгна с г-н Тодоров„, допълни Борислав Сарафов.

Както той, така и мнозинството от негови колеги смятат, че прокуратурата трябва да излезе от политическия терен, където е нагазила дълбоко и да се върне в естествената си среда. Прокуратурата трябва да работи в защита на справедливостта само и единствено в рамките на институционалните и правомощия, добави още Сарафов.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СКАНДАЛНО В News24sofia.eu! Гнусни цигани пребиха шофьор на автобус с туристи в Ловешко (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://youtu.be/1jbtMPyP_5o Шокиращо видео се разпространява мълниеносно в социалните мрежи. На...

Ердоган изрази съболезнованията си за терористичната атаката в Дагестан

В телефонен разговор турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази...

Затварянето на ГКПП „Рафах“ възпрепятствало евакуацията на поне 2000 пациенти

Затварянето на пропускателния пункт при Рафах между Египет и...

АКФ: За разлика от Гешев, срещу Сарафов няма никакви реални политически атаки

Антикорупционни институции 2023: точка на замръзване" - така е...

Полицията в Кения стреля по демонстранти, опитващи се да нахлуят в парламента (СНИМКИ)

Полицията откри огън по демонстранти, опитващи се да нахлуят...

Зеленски приветства заповедите за арест на Шойгу и Герасимов

Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Международния наказателен...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПП-ДБ настоя Димитър Главчев да представлява България на срещата в НАТО (ВИДЕО)

България трябва да има последователна външна политика. Министерски съвет...

DPA: Урсула фон дер Лайен печели още един мандат

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще...

Мицкоски готов за диалог с новото българско правителство

Ако има желание и политическа воля, преговорната рамка на...

На Борисов Христо Иванов му е виновен (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заяви,...

Украйна и ЕС удължават свободния режим за превоз на товари

Украйна и Европейската комисия удължиха споразумението за либерализация на...

В Белгия разкриха измама със социални помощи, водеща към България

Белгийската инспекция по труда е разкрила схема за измама...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg