https://www.gerb.bg/bg

Бивш индийски депутат е застрелян в предаване на живо по телевизията

Снимка архив: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Въоръжени мъже, изглеждащи като журналисти, застреляха бивш индийски депутат и неговия брат на живо по телевизията. 61-годишният Атик Ахмед, който беше в затвора от 2019 г. и беше осъден за отвличане, отговаряше на въпроси на репортери късно в събота, когато той и брат му Ашраф бяха застреляни от близко разстояние, показват телевизионните изображения.

Според предварителната информация трима души, представящи се за журналисти, са се приближили до тях и са открили огън. Нападателите са задържани и са разпитани“, каза служител на полицията Прашант Кумар. Телевизионният клип в северния град Праяградж показва как нападателите крещят индуски лозунги след наглото нападение.

Двете жертви са от мюсюлманското малцинство в Индия, но полицията не каза дали разследва евентуален сектантски мотив в убийствата. Братята са били дълбоко замесени в индийския престъпен подземен свят – според съобщенията бившият депутат е бил изправен пред над 100 различни случая, а съобщения в пресата казват, че нападателите са били дребни престъпници.

Двамата бяха откарани в болница за медицински прегледи и по това време бяха заобиколени от полицейски служители. Местни медии съобщават, че един от стрелците дори е носел телевизионна камера, а друг микрофон с логото на телевизионен канал.

Няколко дни по-рано полицията в същия щат Утар Прадеш съобщи, че е застреляла 19-годишния син на Ахмед и негов съучастник в престрелка. И двамата бяха издирвани по дело за убийство. Десетки хора, изправени пред обвинения, са били убити в щата през последните години при подобни така наречени „полицейски сблъсъци“, за които групите за защита на правата казват, че често са извънсъдебни екзекуции.

Ахмед, който беше изправен пред обвинения в убийство и нападение, миналия месец заяви в петиция до върховния съд на Индия, че животът му е бил заплашен от полицията. След стрелбата му събиранията на повече от четирима души бяха забранени в неделя в изобилстващия от престъпност северен щат с население от 200 милиона души, който се управлява от хиндуистката националистическа партия Бхаратия Джаната. Стрелбата предизвика възмущение сред опозиционните партии, обвиняващи партията, че управлява от страх. Стотици политици, принадлежащи към всички партии в цяла Индия, имат висящи наказателни дела, като бедният Утар Прадеш е особена гореща точка. Почти половината от министри в щата, включително държавния премиер, са с такива дела, твърди независимата мониторингова група Асоциацията за демократични реформи.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ПРАВО НА ОТГОВОР! Д-р Гълъбица Спахиева: Нямам голи снимки!

След като по-рано днес Информационна агенция News24sofia.eu писа в...

Авиобомба от Втората световна война е открита близо до фабрика на Tesla в Германия

Германските власти планират да взривят авиационна бомба от времето...

Димитър Главчев не знае какво е уплашило НАТО-вския генерал Радев

Служебният премиер Димитър Главчев няма представа какво е смутило,...

Медведев: САЩ са на крачка да загубят Студената война

Съединените щати са "на една крачка" да загубят Студената...

МО поканило Радев като държавен глава, а отказът му е личен

Нормална практика е президентът Румен Радев или премиерът Димитър...

МВР не знае как Брендо е влязъл в страната

Последното регистрирано преминаване на границата от страна на Евелин...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Столичната община ще осигури допълнителен транспорт за Задушница

Столичната община ще осигури допълнителен превоз за възпоменанието Задушница, което ще бъде в...

ПП-ДБ отричат да са разговаряли за правителство с Възраждане

ПП-ДБ отричат да са разговаряли за правителство с "Възраждане". С...

Армения предлага на Азербайджан да разследват за нарушения на примирието

Кабинетът на премиера на Армения Никол Пашинян в събота...

Пожар пламна в данъчното министерство на Дания

Министерството и съседните сгради са евакуирани.

Армения също призна Палестина

Армения призна Палестина. Това съобщи общественото радио на страната, позовавайки се на...

САЩ предупреждават гражданите си да не пътуват до Ливан

Съединените щати призоваха американските граждани да се въздържат от...

Главчев се надява да има редовно правителство с първия мандат

Това обаче зависи от партиите в Народното събрание

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg