https://www.gerb.bg/bg

Служебното МЗ твърдо държи да се строи нова детска болница

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Тодор Стефанов

Служебното Министерството на здравеопазването заяви в изпратено до медиите съобщение, че застава твърдо зад строителство на сграден фонд и модерна инфраструктура за дейността на Държавна многопрофилна болница за активно лечение на деца.

Изявлението на МЗ идва, след като на пресконференция по-рано днес НПО и столични болници излязоха с скания и въпроси към здравното министерство за създаването на национална педиатрия.

От МЗ информират, че за утре, 19 октомври 2022 г., е планирана среща между министрите на здравеопазването Асен Меджидиев и на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, която има за цел да бъде ускорен процесът по одобряване на подходящ терен. В началото на следващата седмица в здравното министерство ще се събере и екип, в който освен Меджидиев и ресорните зам.-министри, ще бъдат поканени да се включат и директорът на СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ д-р Благомир Здравков, проф. Иван Литвиненко, както и представители на неправителствени организации. Идеята е да бъдат обсъдени стъпките за реална реализация на проекта в максимално кратък срок след дългогодишното му забавяне.

Министерството на здравеопазването е дало и ясни указания към ръководството на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД как да се действа, за да бъдат ускорени работата и процесите по одобряването на терен и техническо задание за проектиране и строителство на новата национална педиатрия. Вече е събрана информация и са разгледани всички предложени до момента варианти за имоти, подходящи за строителство с посочената цел. Съветът на директорите на държавното дружество е ангажиран с подготовката на проект на необходимата структура на бъдещата държавна детска болница, въз основа на която да бъде изготвено заданието за проектиране и строителство и да бъде избран теренът с най-подходящо местоположение и инфраструктурни характеристики.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Европа попада в капана на нова зависимост от Русия

Вълната от евтини руски торове може да доведе до...

Поскъпват повечето хранителните стоки на едро

Поскъпват по-голямата част от основните хранителни стоки, зеленчуци и...

На втори тур се решава кой ще е новият патриарх (СНИМКА)

Врачанският митрополит Григорий и видинският митрополит Даниил отиват на...

Симеон Дянков очаква кабинет на Росен Желязков с първия мандат

Моята прогноза е, че Росен Желязков ще бъде кандидат...

Юлиян Попов: Въглищните централи загиват

Ще има промяна в името на Зелената сделка

Тълпа замерва патрулка с камъни след гонка на 17-годишен с полицията в Разградско

Специализирана полицейска операция е организирана вчера в Разградско. Сили на полицията...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПЪРВО В News24sofia.eu! Мис Крокодил се обзаведе с кичозни табуретки (СНИМКИ)

Откакто е на романтично пътешествие в Маракеш с мъжа...

Смъртта на пияния британец в болница в Пловдив – не заради спречкване с охранителите

Освободиха без обвинение охранителите на пловдивска болница "Св. Георги",...

Димитър Главчев настоява Европейският съвет да натисне РСМ за изискванията за ЕС

България ще настоява текст относно Република Северна Македония (РСМ)...

Технически проблем затруднява подновяването на шофьорски книжки

Временно затруднение в част от услугите по издаване и...

Делото за убийството на Евгения Владимирова продължава наесен

Апелативният съд в София отложи делото за убийството на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg