Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ чакат Конституционния съд да реши хаоса с пътните ремонти

Снимка: архив БГНЕС

Конституционният съд ще се произнесе по решението на Народното събрание от 20 април 2022 г., когато бяха платени 50% от дължимите към пътния сектор средства за текущ ремонт и поддръжка, като бе заложено срокът на анексите за удължаване на договорите да е до 30 септември, когато няма да има работещ парламент, т.е. няма как да се работи законно по пътни ремонти след тази дата, докато следващ парламент не реши друго.

Това се разбра от думите на бившия регионален министър в кабинета на Бойко Борисов и настоящ депутат от ГЕРБ Николай Нанков, който даде брифинг в кулоарите на Народното събрание. 

Конституционните съдии са били сезирани по казуса именно от ГЕРБ, като наскоро сигналът на бившите управляващи е бил допуснат за разглеждане и вече има насрочено дело. 

През тази седмица имаше едни абсолютно импотентни опити да се свика комисия за промяна на абсолютно незаконното решение, което преди няколко месеца прие Народното събрание за срока до 30 септември. Нашата позиция като политическа група е категорично – това решение е абсолютно незаконно и противоконституционно. Затова сезирахме Конституционния съд и има насрочено дело. И единствената оправия, единственият възможен изход е евентуалното произнасяне и евентуалната отмяна на това незаконно според нас решение„, каза Николай Нанков.

Един политически импотент – Настмир Ананиев, цяла седмица се опитва да симулира активност, въпреки че в последните осем месеца, а преди това последната година и половина създадоха такава невъобразима каша и проблеми в пътния сектор, че сме изправени пред това да няма нито пътна поддръжка, нито разплащания за свършени дейности. Какво стана тази седмица – три пъти бе свиквана регионална комисия с дневен ред, който по никакъв начин не решава проблемите. Първо комисията щеше да разгледа и евентуално да приеме становище въз основа на доклада на междуведомствената работна група, който не съществува. Има едни хвърчащи листа, които не са удостоверени с подписите на всички нейни членове„, не спести критики към представителите на управляващите депутатът от опозицията в 47-ото народно събрание.

И подчерта – дори да било прието, становището на междуведомствената комисия щяло да създаде „уникален прецедент“ – да се плати на 100% на „свои“ фирми, минали през определени правни кантори, а на другите – не. Освен това предложеното от Настимир Ананиев удължаване на анексите от 30 септември до края на ноември нямало да реши абсолютно нищо поради това, че срокът е много кратък, за да бъдат проведени нови обществени поръчки.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

The Insider: Взривовете в Чехия, отравянето на Гебрев и една къща за гости в Халкидики

Подразделение 29155 на руското военно разузнаване ГРУ е руски отряд...

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Блинкън: Путин трябва да признае суверенитета, териториалната цялост и независимостtа на Украйна

Краят на руско-украинския конфликт зависи до голяма степен от руския...

Израел загрижен относно възможни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел изрази загриженост относно съобщенията, че Международният наказателен съд може да...

Съдът наложи 8 години затвор на мъж, нападнал с нож свой познат в София

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Стефан...

Украйна временно спира някои разпоредби от конвенцията за правата на човека

Украинските власти уведомиха Съвета на Европа за временното частично спиране...

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Северна Корея критикува САЩ за доставката на ракети с голям обсег на Украйна

Северна Корея разкритикува Съединените щати за доставката на ракети...

Самолет кацна аварийно в Ню Йорк след инцидент

Върнал се е на летището малко след излитането

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img