Реклама

https://www.gerb.bg/bg

С джафкане депутатите оползотвориха един час пленарно време

Снимка; архив БГНЕС

Проектозакон на „Има такъв народ“ на Закона за личната помощ стана повод за спорове в пленарната зала на парламента, поради което депутатите вече близо час не могат да започнат работа по дневния ред.

Предложението бе отхвърлено от народните представители като точка в дневния ред. Изказа се Любомир Каримански от ИТН, който поиска „БСП да се засрамят“, тъй като се заявяват като защитници на каузите на хората с увреждания, но са гласували по друг начин сега.

В отговор се изказаха трима депутати на левицата – Георги Михайлов, Иван Ченчев, Георги Свиленски, които от една страна отговориха на упреците на ИТН, а от друга – обвиниха председателстващия заседанието на НС Мирослав Иванов.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов се изказа и с обидни думи „гнусотия“, „шизофрения“. „На БСП им бяхме виновни, че няма да има бюджет, пенсии, заради ИТН… защото сме излезели от скапаното правителство. Сега сме приели бюджет, това се нарича шизофрения. Депутати на БСП се тръшкаха за майките за децата с увреждания, обясняваха, че е велик закон, когато го предлагаме – сега джафкат в обратна посока„, бе изказването му.

Десислава Атанасова от ГЕРБ обвини председателя на Народното събрание, че не може да овладее пленарната зала и намери начин да вмъкне в спора законодателната дейност на ПП, като даде пример с неусвоените средства по Плана за възстановяване и развитие. „Отдавна сте доказали, че не можете„, каза тя. След още спорове в зала и обвинения и на ДПС и спор между ИТН и БСП – Мирослав Иванов даде 20 мин почивка.

ИТН решиха да „защитят истина за Закона за личната помощ“ и на трибунка пред журналистите.

Станислав Балабанов посочи, че законът е чакан от майките от „Системата ни убива“. По повод случилото се в пленарна зала и неприемането му в дневния ред, по думите на Балабанов, днес за пореден път е лъснала истината.

От три седмици ИТН се опитва да входира в дневния ред закона. Новосформираната коалиция между БСП, ДБ, ПП и ДПС и един „почтен независим депутат“ решиха да не допуснат да се гледа този закон в зала, подчерта Станислав Балабанов. Балабанов коментира, че социалната партия БСП саботирала закона.

ИТН остава зад битката на майките от „Системата ни убива“ и ще продължи да го налага. В закона ясно са разчетени необходимите стъпки за тези 4000 души, които имат нужда от личен асистент, както обясни и Любомир Каримански. В закона са заложени и нужните средства – около 30 милиона лева. Законът е изключително важен, каза Каримански.

Тошко Йорданов се оплака, че от началото на управлението коалиционните партньори не искали влизането на закона в зала. Това бил и компромисът, който ИТН направили.

При ИТН са изчерпани възможностите за диалог с Асен Василев, стана ясно още от думите на председателя на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Явно за господин Асен Василев пари за майките на деца с увреждания няма, изтъкна Станислав Балабанов, а пък „Кирил и Асен“ стигнали до морална деградация, според Тошко Йорданов, който посочи, че са звънели на роднини на депутати на ИТН да ги молят да ги убедят да подкрепят ново правителство. Тази яма няма дъно, категоричен бе той. Кирил лъже, излъгал е за какво ли не, подчерта Тошко Йорданов. „Продължаваме промяната“, според ИТН, превърнали парламента в тържище. Такива хора като Асен Василев и Кирил Петков са опасни, категоричен бе Йорданов.

Освен това съобщи, че Министерство на финансите е запорирало сметки на руското посолство у нас.

След възобновяването на пленарното заседание след почивката председателят на парламента Мирослав Иванов наказа депутата Тошко Йорданов с порицание.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Блинкън: Путин трябва да признае суверенитета, териториалната цялост и независимостtа на Украйна

Краят на руско-украинския конфликт зависи до голяма степен от руския...

Израел загрижен относно възможни заповеди за арест от МНС, свързани с войната в Газа

Израел изрази загриженост относно съобщенията, че Международният наказателен съд може да...

Съдът наложи 8 години затвор на мъж, нападнал с нож свой познат в София

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Стефан...

Украйна временно спира някои разпоредби от конвенцията за правата на човека

Украинските власти уведомиха Съвета на Европа за временното частично спиране...

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на...

Момчил Терзийски е новият директор на Агенцията по кадастър

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Зоран Миланович: Добре, че е България, за да не сме на дъното в ЕС

Хърватия е на дъното в Европейския съюз. Под нас...

Полша предрича неизбежно поражение на Русия при атака срещу НАТО

Руска атака срещу НАТО неизбежно ще завърши с поражение...

С документален филм ЕП ни призовава да използваме гласа си на евроизборите (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=tMieWhQLq1U Европейският парламент започва институционална комуникационна кампания, за да насърчи...

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Португалското правителство отказва да плаща репарации за колониалните престъпления

Правителството на Португалия отказа да изплащането на репарации за...

Сенатът на САЩ придвижи чуждестранната военна помощ

Отпускането на милиарди долари чуждестранна помощ за Украйна, Израел и Тайван...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img